Zeilwedstrijden Staverse jollen

Sport
Afbeelding

De wedstrijden worden gehouden in de plaatsen Laaxum, Oudega SWF, Hindeloopen en Stavoren. Per locatie worden er twee korte wedstrijden gezeild. In totaal dus acht wedstrijden die ongeveer een uur tot anderhalf uur duren.

Sneek-Stichting de Staverse Jol organiseert in samenwerking met vier plaatselijke commissies voor het zesde opeenvolgende jaar zeilwedstrijden voor Staverse jollen in Zuidwest Friesland. Er wordt gezeild in twee klassen: jollen in visserman uitvoering en kajuitjollen.

Data zeilwedstrijden 2018:

Laaxum : zaterdag 2 juni 2018

Oudega (SWF) : zaterdag 16 juni 2018

Stavoren : zaterdag 21 juli 2018

Hindeloopen : zaterdag 1 september 2018

In verband met de Culturele Hoofdstad Friesland #LF2018 kan dit meegenomen worden in de dagtochten van ZW Friesland. Graag aanmelden wanneer er mensen de wedstrijd mee willen zeilen of voor of na de wedstrijd met de Jollen het IJsselmeer op willen.

Op vrijdag 1 juni komen de schepen waarschijnlijk aanvaren voor de eerste wedstrijd naar de haven van Laaxum, dit zorgt voor een prachtig gezicht. Op zaterdagmorgen rond 11.00 uur gaan de schepen het IJsselmeer op voor de 1e wedstrijd en komen rond 12.30 uur terug naar de haven. ‘s Middags om 14.00 uur is de 2e wedstrijd en rond 15.30 uur komen ze weer aan de kant voor de prijsuitreiking.

De wedstrijden in Oudega (SWF) , Stavoren en Hindeloopen zullen waarschijnlijk dezelfde tijden aanhouden.

Voor meer informatie kunt u op de Facebook -site van “Stichting de Staverse jol” kijken of mailen naar: staversejol@live.nl of kijk op www.staversejol.com.

U bent van harte welkom.

Afbeelding