Douwe Zwaagstra Fjilden in IJlst

0

IJlst- Voorafgaand aan de eerste competitie wedstrijd van IJ.V.C. 1 tegen Nagele 1 is vanmiddag op de voetbalvelden van sportpark De Utherne te IJlst een bord bij de ingang van de voetbalvelden onthuld. Vanaf vandaag heten de velden van de Kypmantsjes de ‘Douwe Zwaagstra Fjilden’.

De heer Zwaagstra heeft gedurende tientallen jaren heel veel gedaan en betekend voor IJ.V.C. Zo is hij o.a. secretaris, voorzitter, terreinbeheerder enzovoort geweest en is nog steeds actief voor IJ.V.C. Eerder al werd Zwaagstra benoemd tot ere-voorzitter van IJVC.

De ere-voorzitter mocht zelf het bord onthullen en was zichtbaar blij verrast dat hem deze eer te beurt viel. Hij bedankte het bestuur en de leden van de blauwwitten dan ook hartelijk voor de geste. Ook refereerde Zwaagstra nog aan een veel te vroeg overleden voetbalvriend naar wie het sportcomplex in Nijland vernoemd is: Zweitse Huitema.

Foto’s Henk van der Veer

 

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend