Goede start basketballers ESBC Menhir

0

Sneek – Voor Menhir is het basketbalseizoen afgelopen vrijdagavond begonnen. De Sneker club ontving de uit de eerste klasse gedegradeerde Green Lions en maakte gehakt van de Harlingers: 83-39.

Menhir heeft nagenoeg dezelfde selectie behouden. Jeugdspelers Jildert Roubos, Wouter Kruis en Johannes Idsinga zullen zo vaak mogelijk meespelen. Sybo van der Bijl heeft een stapje terug gedaan en Arnold van der Meulen zal zich beperken tot het coachen van de ploeg, omdat hij door chronische ziekte nauwelijks meer kan lopen.

Er was in ieder geval genoeg kwaliteit om Green Lions te verslaan. Menhir begon nog wat onwennig en had moeite in de verdediging. De. 16-15 na tien minuten werd vervangen door 42-24 bij rust na een goed tweede kwart.

Ook na rust was het krachtsverschil groot. Menhir liep via 59-32 uit naar een hele ruime eindstand van 83-39.

Topscorers waren Ali Carti (22), Mats Haven en Johannes Idsinga (beide 18).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend