Flits van Snits opnieuw in de prijzen

0

Sneek-Tijdens de eerste gehouden Biesbosch klassieker verreden in het Brabantse Hank was Leon Brinksma opnieuw succesvol.

Gestart in de laatste startrij moesten Leon en zijn piloot Fabian lijdelijk toezien dat de Belg Lars de Jong, regerend wereldkampioen, samen met Brian Nugteren direct na de start van het peloton wegreed. De achtervolgende groep vormde een gesloten front en reed in een matig tempo. Het gesloten front maakte het de Fryske tandem onmogelijk om voorbij deze groep, waarin inmiddels ook te teruggevallen Brian Nugteren, te komen.

Eerst halverwege de tweede omloop van 12 km brak deze groep en kon de Fryske tandem eindelijk op jacht naar Lars de Jong. De voorsprong die deze inmiddels had opgebouwd bleek de Fryske tandem uiteindelijk teveel. Met een voorsprong van 30 sec. finishte Lars als eerste voor de tanden van Leon en Fabian. De eerste van de achtervolgende groep finishte op ruim 40 sec. van de Fryske tandem. Resultaat van deze wedstrijd: een 1e plaats voor de Flits van Snits bij de tandems en een 2e plaats overall.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend