Sneek Wit Zwart 4 up, 3 to go

0

Leeuwarden- Sneek Wit Zwart nam zich een aantal weken geleden na de remise tegen Heerenveen voor om de laatste zeven duels van het seizoen te winnen en om dan maar te zien, of dat voldoende zou zijn om de schaal naar Tinga te halen. Nadat eerder GRC Groningen, VKW en Emmen werd ook in de vierde wedstrijd van die serie van zeven het volle pond behaald en daarmee ligt de formatie van trainer Germ de Jong nog steeds op koers.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan oud FVC-trainer Douwe Zondervan, werd het eerste deel van dat pond al snel op de weegschaal gelegd. De wedstrijd was namelijk nog geen acht minuten onderweg, toen Gerben Visser een vrije trap met het hoofd tot achter doelman Stein de Wit verlengde. Die opzet werd na dik twintig minuten naadloos gekopieerd en dit keer was het Ruben Ybema die na goed doorzetten het beslissende zetje gaf. Nog geen vier minuten later legde Joram Smits na een goede actie de bal panklaar op het hoofd van Visser die eenvoudig de 0-3 binnen knikte. Daarmee was de pot gespeeld en al helemaal, toen Visser in de 41ste minuut vanuit een corner opnieuw met het hoofd toesloeg en zijn hattrick voltooide, al was het helaas geen onvervalste.

Op dat moment was een andere stand op het scorebord overigens heel goed mogelijk geweest, doch doelman Klaas Boersma voorkwam in minuut 38 met een prima redding, dat Rick Jansma de eerste, echt grote kans voor FVC verzilverde, terwijl zijn collega aan de andere kant twee minuten later opgelucht adem haalde toen de bal bij een vrije trap naast zijn heiligdom belandde.

Josha Ottens aanschouwde die situaties nog van de bank, maar bij het begin van de tweede helft kwam de verdediger voor de licht aangeslagen Ruben Ybema binnen de lijnen. Die wijziging veranderde niet veel aan het spelbeeld, maar het heilige moeten was er bij de Snekers bij een 4-0 voorsprong toch wel een beetje vanaf. Dar kwam het niveau niet ten goede en het aantal mogelijkheden nam dan ook zienderogen af. Pas in de slotfase klopten de wit-zwarten weer op de deur, al kreeg Alwin Velds die met een scherp aangesneden vrije trap niet open. Dat leek vervolgens Joram Smits ook niet te lukken, maar nadat hij in eerste instantie de lat op zijn weg vond, sloeg de Jouster in de rebound alsnog toe en daarmee bepaalde hij naar even later bleek de eindstand op 0-5.

Sneek Wit Zwart had toen inmiddels Joey Huitema in plaats van Matts Bruining naar het front gestuurd en Gerben Visser die door Fekadu Toussaint werd vervangen, een applauswissel gegund. De hattrickman kon in de laatste minuten vanaf de zijlijn beamen dat het verzet van FVC deze avond niet goed en groot genoeg was om het Sneek Wit Zwart echt lastig te maken en om het Sneker schip van koers te doen veranderen. Dat koers is na de vierde zege nog altijd bestendig en heeft met vier up nu nog drie to go. En dan maar zien waar het schip strandt.

Bron: http://pengel.weebly.com

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend