ONS Sneek na zevenklapper binnen

0

Sneek- Met een zevenklapper tegen VVOG heeft ONS Sneek het verblijf in de derde divisie dat al zo goed als zeker was, definitief verlengd. In een wedstrijd die eigenlijk geen moment een wedstrijd was, maakten de gasten een gelaten indruk en werd de formatie van trainer Paul Raveneau geen stro breed in de weg gelegd. Met andere woorden, VVOG stond erbij en keer ernaar.

Dat laatste openbaarde zich al redelijk snel, want bij de eerste twee dieptepasses van Sneker makelij liep er niemand van VVOG mee. Dat deed men in minuut vier wel, toen Yumé Ramos vanaf links de zestien introk en toen Genridge Prior door Michael Lanting diep werd gestuurd. Bij eerstgenoemde actie wist men de Sneker aanvalsleider nog reglementair af te stoppen, maar bij de tweede had Tim Muller een strafbare ingreep nodig om Prijor het scoren te beletten en verdween de bal op de stip, waarna Lanting het vonnis voltrok.

Na een kleine tien minuten kregen de bezoekers een vrije trap, maar de door Jeffrey Snijders genomen bal leverde evenals een voorzet van dezelfde speler niet of nauwelijks gevaar op. Alleen toen Serge Fatima op het middenveld de bal verspeelde, moest doelman Barry Ditewig aan de bak. Verder beleefde de Sneker goalie een rustige middag, omdat een poging van Mike Ahrens hoog over ging en een voorzet van Pernelly Biya door Caifano Latupeirissa ruim naast werd geschoven. Alleen op slag van rust bij een kopbal van Wilco Braam en bij een kolderieke situatie waarbij Fatima de bal bijna in eigen doel werkte, verschenen er even zweetdruppels op het gelaat van de 41-jarige sluitpost.

De acties van ONS Sneek zorgden na de openingstreffer ook niet echt voor angstzweet, al tikten de Snekers met een voorzet van Genridge Prior op Martijn Barto en een schot van diezelfde Barto wel voorzichtig de alarmbel aan. Na iets meer dan een half uur ging die echter vol af, toen Genridge Prior na een dieptepass alleen voor Wouter Polhoud opdook en de bal beheerst langs de doelman in de linkerhoek schoof. Nog geen twee minuten later bediende Frits Dantuma spits Yumé Ramos. De aanvalsleider bleek alleen voor Polhoud niet zelfzuchtig en gunde de meegelopen Martijn Barto de eer. In minuut 40 kwam echter de spits in Ramos naar boven, toen hij na een pass van Michael Lanting zelf hard binnen en er ook andere en misschien wel betere opties voor handen waren.

Fatima die de bal op slag van rust bijna tegen de eigen touwen werkte, zorgde bij het begin van de tweede helft voor het eerste gevaar van VVOG-zijde, toen hij in de achtervolging op Joshua Tijdens uitgleed. Dat slippertje bleef echter zonder gevolgen en dat was kort daarvoor ook het geval, toen het zijnet het eindstation was bij een poging van Genridge Prior. Vervolgens kwam Yumé Ramos weliswaar dichterbij, maar nu was de paal bij een inzet vanuit een moeilijke hoek de eindbestemming. Daarmee ontsnapten de gasten aan een grotere achterstand maar het bleek uiteindelijk slechts uitstel van executie, want even later torende Fatima bij een corner van Nick Kuipers boven alles en iedereen uit en was de 5-0 alsnog een feit.

Kuipers zou na een uur spelen ook in verdedigend opzicht een hoofdrol vertolken. toen hij een schot richting de kruising met het hoofd tot hoekschop verwerkte en daarmee een mogelijke treffer voorkwam. Die treffer viel tien minuten later alsnog, zij het aan de andere kant en andermaal had de verdediger daarin een groot aandeel. Een vrije trap van zijn voet belandde namelijk op de rechter staander, waarna Fatima er als de kippen bij was om het halve dozijn vol te maken.

Fatima ontnam vervolgens de spelers van VVOG met sterk verdedigend werk alle hoop op een eretreffer en zag dat de inmiddels ingevallen Jan Dommerholt op de rand van de zestien teveel tijd nodig had om treffer nummer zeven te produceren. Die bleek vervolgens ook uit bij een vrije trap van Frits Dantuma (in de muur), maar bij het naderen van het laatste fluitsignaal kreeg ONS alsnog een uitgelezen mogelijkheid om nog meer zout in de wonden van de bezoekers te strooien.

In een al lang gespeelde wedstrijd beging Jeffrey Snijders namelijk een onnodige overtreding met als gevolg dat de wedstrijd eindigde zoals die begonnen was en wel met een penalty, die vervolgens door Jelle de Graaf via de vingertoppen van Polhoud werd benut. Die strafschop had eigenlijk alleen cosmetische waarde want de wedstrijd was zoals hiervoor al werd vermeld, op dat moment al lang gespeeld en ONS Sneek dat op 4 mei de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen, had de verlenging van het verblijf in de derde divisie toen al binnen.

Foto’s Henk van der Veer

Bron: http://pengel.weebly.com

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend