Nico Kraan stopt als hoofdtrainer KV de Waterpoort

0

Sneek- Kraan stopt na een jaar als hoofdtrainer bij KV de Waterpoort. Ondanks een goede chemie tussen de club en hem komt hij tot dit besluit. Voornaamste reden is de wijzigende samenstelling van de selectie.

Kraan startte dit seizoen als trainer van KV de Waterpoort met de ambitie om bovenin de eerste klasse mee te draaien. Hij vindt het dan ook jammer om na een jaar al te moeten stoppen. ‘Het is een ontzettend leuke club, maar ik ben hier met een bepaalde sportieve ambitie naartoe gekomen. Gezien de kwaliteiten van de spelers zouden we mee moeten kunnen doen om de prijzen. Door uiteenlopende redenen is dat dit seizoen niet gelukt en vechten we in de zaal zelfs tegen degradatie. Daar komt bij dat er volgend seizoen een aantal spelers stopt. Ik kan dus mijn ambitie hier niet waarmaken en dan is het beter om te stoppen. Hoe vervelend ik dat ook vind.

’ Voorzitter Janneke Boersma kan zich vinden in de beslissing van Kraan. ‘De samenwerking met Kraan verloopt heel goed en prettig. Het is een trainer met veel energie, kennis en ervaring. Dat de resultaten met name in de zaal wat tegenvallen is wel te verklaren. Vanwege onder andere werk- en studieverplichtingen hebben we niet vaak in de sterkste opstelling kunnen spelen. En met oog op volgend jaar zijn er een paar spelers die ophouden. Hoewel er dan een zeer talentvolle, enthousiaste groep overblijft, sluit de samenstelling ervan niet aan bij de eerder uitgesproken ambitie en verwachtingen. In die zin begrijp ik de beslissing van Nico.’

De Waterpoort en Kraan gaan de rest van het seizoen op goede voet met elkaar verder om lijfsbehoud in de zaalcompetitie veilig te stellen. En daarna volgt nog het tweede deel van de veldcompetitie waarin er achter koploper Drachten nog interessante duels uit te vechten zijn.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend