Sneek Wit Zwart baas in eigen buik

0

Sneek- Zodra het complex aan de Molenkrite de speellocatie is, ondergaat Sneek Wit Zwart een metamorfose en is de ploeg in tegenstelling tot uitwedstrijden bij wijze van spreken vaak baas in eigen buik. Zo ook deze middag toen de formatie van trainer Germ de Jong behoudens een fase in de tweede helft de lakens uitdeelde en uiteindelijk verdiend van Bergum won (5-2).

Bij een wind waarbij geen schipper zich op het Sneekermeer waagt, waren de eerste kansen dan ook voor de thuisclub. Bij die mogelijkheden was Gerben Visser het dichtst bij een treffer, doch de inzet van de Lemster verdween net naast de vijandelijke veste. Nadat Patrick van der Velde vervolgens na een goedlopende Sneker aanval een inzet van Joram Smits wist te pareren, kwam Visser met een bal op de bovenkant van de lat nog dichterbij bij een vermelding op teletekst. Na iets meer dan een half uur vervulde het aluminium bij een fraaie poging van Matts Bruining opnieuw de rol van spelbreker, maar even later was diezelfde Bruining wel succesvol toen Gerben Visser de bal op hem terugtrok, waarna Visser twee minuten daarna middels een vrije trap alsnog zijn vermelding op teletekst kreeg.

Bergum stelde daar in het eerste bedrijf niet veel tegenover en keeper Rasheed Shakir Postma, de stand in voor de in het buitenland verblijvende Klaas Boersma, hoefde in de eerste 45 minuten slechts één keer in actie te komen en wel bij een doelpoging van Steffen Kempe. Dat zou na de wisseling van speelhelft veranderen, maar niet nadat Visser al vroeg in de tweede helft met een kopbal de marge naar drie had getild. Een minuut na die treffer deed Bergum via Justus Boomsma iets terug, maar de inkt van de aansluitingstreffer was nog niet droog, of Leon de Vries bracht de marge weer op drie treffers.

Vervolgens voorkwam doelman Van der Velde bij een uithaal van Bruining dat het verschil verder opliep, iets waarin zijn collega  aan de andere kant bij een strak schot van Alex Bosma niet slaagde. Na die goal gingen de gasten op jacht naar de aansluiting, maar de jonge Postma behoedde zijn ploeg tot twee keer toe voor meer averij. Die verscheen niet lang daarna aan de andere kant wel bijna op het schadeformulier, maar de paal voorkwam dat een inzet van de gasten in het eigen doel terecht kwam.

Daardoor ontsnapte Bergum aan de definitieve beslissing, maar niet veel later was die alsnog een feit.  Na een tackle van achteren op Gerben Visser moest Age Heegstra er vanaf en moest Bergum met tien man verder. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en al helemaal, toen Sneek Wit Zwart na een vrije trap een corner kreeg en Harvey de Boer uit die door Alwin Velds genomen hoekschop de 5-2 tegen de touwen kopte. Kort na die treffer kreeg de thuisclub via Gerben Visser nog een mogelijkheid om nog wat meer zout in de wonden te strooien. Het slotakkoord verdween echter net over de dwarsligger, maar daar maalde op Tinga niemand om want de punten zaten toen al in de Sneker knip.

Ondanks die punten bleef Sneek Wit Zwart op de derde plaats staan, omdat ook de beide koploper i.c. Emmen en VKW hun thuiswedstrijd wisten te winnen. De achterstand van Sneek dat komende zaterdag in en tegen Heerveen aantreedt, op deze beide ploegen bleef dan ook ongewijzigd en bedraagt vier punten c.q. één punt, waarbij de Snekers een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Foto: Nico Altenburg

Bron: http://pengel.weebly.com

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend