Ramos loodst ONS richting veilige haven

0

Sneek- Nadat ONS Sneek vorige week tegen FC Lisse op de valreep een verdiende overwinning behaalde, sleepten de Snekers ook in de wedstrijd tegen SJC voor de helsdeuren een overwinning uit het vuur. Grote man aan Sneker zijde, was spits Yumé Ramos die de ploeg van trainer Paul Raveneau eerst langszij bracht en in de voorlaatste minuut met zijn derde van de middag het Zudiersportpark deed exploderen. Die explosie leek er niet meer in te zitten, want toen de gasten in de 77ste minuut de eerste, de beste mogelijkheid in de tweede helft wisten te verzilveren wees niets meer in de richting van een Sneker overwinning, maar ONS toonde veerkracht en in de slotminuten wist men via Curty Gonzales en Yumé Ramos toch nog de zege naar zich toe te trekken.


Ramos had op slag van rust op aangeven van Kevin Meijer ONS ook al teruggebracht in het rijk der levenden, want daarvoor keken de Snekers tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst kopte Serge Fatima een voorzet vanaf links van Rick van Dijk ongelukkig achter zijn eigen doelman en even later bracht de verdediger binnen de beruchte lijnen Abbas Al Tamimy ten val, waarna Jordy Groot vanaf elf meter de marge verdubbelde.

Het voetbal was mede door de straffe wind overigens alles behalve groots en dat kwam mede doordat beide ploegen aanvankelijk weigerden hun troeven op tafel te leggen. Zowel ONS als SJC slaagde er niet in om hun aanvallers daadwerkelijk aan het werk te zetten, zulks tot frustratie van Ramos. De spits die vrijwel de gehele eerste helft op een eiland stond, kreeg nauwelijks een bespeelbare bal en toen hij die na een interceptie van Ale de Boer wel kreeg, stond hij volgens de linesman met zijn grote teen net buitenspel en ging het Sneker feestje niet door.


SJC had het Sneker feestje overigens al vroeg in de wedstrijd kunnen verstoren, doch Youssef el Baouchi kreeg de bal na een voorzet vanaf links van dichtbij niet tussen de palen. Dat lukte dezelfde speler later bij een hoekschop bij de tweede paal wel, doch toen vond hij Barry Ditewig op zijn weg. De Sneker goalie zag vervolgens dat een inzet van Al Tamimy bij een volgende corner ruim naast zijn doel verdween en dat ook de Sneker hoekschoppen aan de andere kant geen doelrijpe kansen opleverden.

Onmiddellijk na rust grossierde ONS daarentegen in kansen. Curty Gonzales verzuimde echter niet om twee 14-karaats mogelijkheden van een gouden randje te voorzien, terwijl Ramos na een pass van Nick Kuipers wegens buitenspel (?) werd teruggefloten. Vervolgens bleef doelman Björn Haggerty bij zowel een corner als bij een vrije trap van Sneker makelij de situatie meester, terwijl de Noordwijker goalie na goed doorzetten van Nick Burger in eerste instantie ook bij een inzet van Ramos als winnaar uit de strijd tevoorschijn kwam. Bij de de rebound van de doorgelopen Ramos moest hij echter het antwoord schuldig blijven (2-2).

Vervolgens probeerden de Snekers door te drukken, maar nadat na een omhaal van Kevin Meijer een inzet van Gonzales en een poging van Ramos beide werden geblokt, ontsnapte Melvin van Stijn aan de Sneker aandacht en nadat hij Prijor had uitgekapt, schoot hij bij de eerste, de beste mogelijkheid in de tweede helft via de binnenkant van de paal de bezoekers opnieuw op voorsprong.


Met die treffer leek de Sint Jeroens Club het verschil met ONS tot zes punten te reduceren, doch ONS bleek over veel veerkracht te beschikken. Met Genridge Prijor en Martijn Barto voor resp. Jelle de Graaf en Kevin Meijer zetten de Snekers nog een keer aan en met succes. Met nog een paar minuten op de klok werd Barto op rechts weggestuurd en met een afgemeten voorzet stelde hij Curty Gonzales in staat om zijn eerdere missers goed te maken. Nog geen minuut later voltooide Gonzales de “Wiedergutmachung” helemaal, toen hij bij een uitbraak vanaf links Ramos in staat stelde om zijn derde van de middag tegen de touwen te werken. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg niet alleen de overwinning, maar loodste hij ONS ook een heel eind richting  veilige haven.

Bron: http://pengel.weebly.com

Foto’s Henk Bootsma

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend