ESBC Menhir verliest topper van Jouster Oaters

0

Joure- ESBC Menhir trok zaterdagavond met slechts zeven spelers naar Joure om de topper tegen Oaters te spelen. Dat aantal bleek niet voldoende: de koploper verloor met 81-70.

Bij de Snekers ontbraken maar liefst vijf spelers. De uitgangspositie tegen de nummer twee was dus niet gunstig. Toch startte Menhir goed. De ploeg pakte een 0-7 voorsprong. De Oaters kwamen echter terug in de wedstrijd en werden daarbij geholpen door de Snekers, die in de aanval vaak onnodig balverlies leden. Ook besteedden de gasten teveel energie aan de arbitrage. Bij rust was de achterstand negen punten (46-37).

Bij hoge uitzondering liet coach Arnold van der Meulen zijn spelers naar de kleedkamer verdwijnen om tot rust te komen. Na de pauze speelde Menhir wel meer naar de eigen mogelijkheden, maar het gebrek aan wissels brak de ploeg op. Niels Haven moest met vijf fouten het veld verlaten. De Oaters beschikten over meer spelers en hadden de langste adem. Voor Menhir waren Mats Haven (24), Ali Carti (15) en Danny Nowee (12) topscorers.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend