Black Boys grijpt strohalm

0

Sneek- Black Boys heeft vanmiddag één van de laatste strohalmen gegrepen en door middel van een 3-1 overwinning op concurrent FC Harlingen het gat met de Ouwe Seunen en de veilige regionen tot drie punten teruggebracht. Die greep was alleszins verdiend, want de ploeg van trainer Lars Niemarkt dwong na de thee met de wind in de rug veel meer af dan de formatie van trainer Gerrie Schouwenaar voor rust.

Met de wind mee wist de ploeg uit de Friese havenstad eigenlijk helemaal niets te creëren. De spaarzame mogelijkheden werden dan ook vooral door de thuisclub zelf ingeleid. Zo was doelman Sander de Vries bij een hoge bal net op tijd om een misser van Jordi Albada te rectificeren, terwijl bij een volgend projectiel de communicatie tussen Kewin de Jong en De Vries niet helemaal op orde was en de Sneker goalie al grabbelend nog net een kans wist te voorkomen.

Black Boys was met de wind op het voorhoofd zelfs dichterbij een treffer dan de gasten, al hield het bij een rebound van Lars van Dijk en een poging van Alex de Jong wel op. Dat zou echter met de wind op het achterhoofd snel veranderen, want niet lang na de “Wiederanpfiff” brak Dennis Niemarkt op links door om vervolgens de bal beheerst binnen te schuiven (1-0).  Kort daarop kreeg de aanvaller een mogelijkheid om de marge te verdubbelen, doch deze keer ontbrak de beheersing en verdween het gespikkelde monster richting de Furmerusflat. Kort tijd later bediende Lars van Dijk vanaf de achterlijn Alex de Jong, maar de hoek was uiteindelijk te moeilijk, waardoor de doelman van FC Harlingen redding kon brengen. In de 58ste minuut moest de goalie echter het antwoord schuldig blijven, toen Justin Wolfswinkel goed doorzette en vanaf een meter of twintig uithaalde, al had hij die bal, aldus de stuurlui aan de wal, moeten hebben.

De volgende inzet van Alex de Jong kon hij daarentegen niet hebben, maar zijn opluchting kreeg hij toen hulp op de doellijn. Daarna verwerkte hij een inzet in de korte hoek van Nicky de Vries tot corner en was een geplaatste krul van Lars van Dijk net iets te ruim bemeten. Vervolgens schoot Kewin de Jong een bal hard en recht in de handen van de keeper en stierf een solo van Dennis Niemarkt in schoonheid, al had hij in die situatie de bal aan de geheel vrijstaande Alex de Jong moeten gunnen. De lange aanvaller maakte echter even later zijn fout meer dan goed, toen hij een voorzet van Nicky de Vries vanaf links vanuit de draai tot doelpunt promoveerde. (3-0).

Daarmee was de wedstrijd beslist, al kwam FC Harlingen kort daarna nog terug tot 3-1. Na een voorzet vanaf rechts werd de bal vanaf een meter of vijf binnen geschoven. Na die treffer zette de FC nog even aan, maar in de slotfase en de toegevoegde tijd waren de betere mogelijkheden toch voor Black Boys. Zo kopt Richard Nieuwland uit een corner van Harry Terpstra net voorlangs en verdween een vrije trap van Kewin de Jong evenals een poging van Dennis Niemarkt maar net naast c.q. over het Harlinger heiligdom.

Daar konden zowel de spelers als het publiek van Black Boys niet om malen, want de zege kwam daardoor niet meer in het geding en met die zege kregen de Zwartjes die komende zondag opnieuw de strijd met een concurrent i,c, De Wâlden aanbinden, zoals hiervoor al werd vermeld, de veilige regionen binnen handbereik.

Bron: http://pengel.weebly.com/

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend