Sneker ballen voor meidenvoetbal Brazilië

0

Sneek – Jonge meiden 9000 kilometer verderop aan het voetballen krijgen met je oude bal? Dat kan vanaf 4 augustus bij Intersport in Sneek. Met de actie ‘Balls for Brazil’ roept de multi-sportspeciaalzaak Sneekers op oude (voet)ballen door te geven voor ontwikkeling van meidenvoetbal in Brazilië. Kinderen, familie en vrienden zijn tot en met 4 september van harte welkom gebruikte ballen in te leveren bij de lokale vestiging aan de Leeuwenburg 1 in Sneek.

Voor elke ingeleverde bal doneert de winkel 1 euro aan projecten voor meidenvoetbal in Brazilië. Consumenten ontvangen tevens een kortingsvoucher van 5 euro op het gehele assortiment van Intersport.

Favela Street en Estrela de Favela

De actie start gelijktijdig met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met ‘Balls for Brazil’ steunen mensen het initiatief Favela Street en Estrela de Favela in Rio de Janeiro, dat meisjes uit achterstandswijken plezier brengt en zelfvertrouwen geeft via sport en straatvoetbal. Dankzij het ingezamelde geld via de actie kan een jong damesvoetbalteam straks naar de Olympische finale van het vrouwenvoetbal en worden onder andere materialen en coaches gefinancierd ten behoeve van meidenvoetbal in Brazilië.

Consumenten mogen tot en met 4 september zoveel mogelijk ballen inleveren. De oude ballen worden gerecycled of hergebruikt.

Ballenoverschot Sneek

Voetbal verbindt mensen over de hele wereld, maar voor meiden in Brazilië is voetballen niet vanzelfsprekend. De heer A. de Leeuw, vestigingsmanager Intersport Sneek: “We vinden het in ons land niet gek dat kinderen vaak kunnen kiezen uit een of meerdere (voet)ballen om mee te spelen. In Brazilië ligt dat anders. Exacte aantallen heb ik niet, maar ik schat in dat er hier in de omgeving ook aardig wat rond stuiteren. Ik hoop dat mensen een paar oude exemplaren kunnen missen. Je steunt een goed doel, recyclet en maakt ook nog eens een meisje aan de andere kant van de oceaan dolblij.”

Informatie en spelregels

De actie loopt van 4 augustus tot en met 4 september. Kijk voor meer informatie over de actie en de spelregels op intersport.nl/ballsforbrazil (live vanaf maandag 1 augustus).

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend