Tweede ronde Eredivisie zeilen in Giesbeek

0

Giesbeek – De tweede speelronde van de Eredivisie Zeilen 2016 wordt op 10, 11 en 12 juni 2016 gezeild op de Gieseplas in Giesbeek, Gelderland. De Eredivisie Zeilen is de strijd om het landskampioenschap voor clubs 2016. De winnende club plaatst zich voor de Champions League Sailing in 2017. Het seizoen kent in totaal vijf speelrondes en voor deze tweede speelronde zijn de 18 clubs deze keer te gast bij WSV Giesbeek. Er wordt gezeild in zes boten, geleverd door de organisatie van het type J/70. De deelnemers wisselen na elke race van maximaal 20 minuten van boot.

KWS gedeeld twee – drie – vier 

Het team van Almere Centraal gaat op kop in de Eredivisie. Nummers twee, drie en vier zijn Sneek, Roermond en Braassem. Thuisclub Giesbeek staat op een elfde plaats. Hekkensluiters zijn de Haarlemsche Jachtclub en Neptunus uit Den Bosch. Het is nog te vroeg om te praten over degradatie maar deze clubs doen er uiteraard alles aan om uit de gevarenzone te blijven in Giesbeek. Zie hier de video van speelronde 1.

Thuis live online te volgen

Voor de fans zijn alle wedstrijden live te volgen dankzij de online tracking van SAP. Deze animatie wordt gekoppeld aan een live videostream op YouTube. De zeilliefhebbers konden gedurende de eerste speelronde op 20, 21 en 22 mei online en in social media er niet omheen. Als de organisatie voor volgend jaar een presenting partner aan zich weet te binden wordt er opgeschaald naar een eredivisiewaardige multi-camera registratie. (Meer info: http://eredivisiezeilen.nl)

Resterende speelrondes Eredivisie Zeilen 2016

• 10-12 juni, Gieseplas Havenweg, Giesbeek
• 1-3 juli, Westeinder Vrouwentroost, Aalsmeer
• 9-11 september, Veerse Gat Torenwal, Veere
• 30 september – 2 oktober, Weerwater Esplanade, Almere

Stand Eredivisie + pnt (eerste tien)

1 WSV Almere Centraal 18
2 KWS Sneek 31
3 R.R. & Z.V. Roermond 31
4 WV Braassemermeer 31
5 WSV Almere Haven 33
6 Jachtclub Scheveningen 37
7 WSV Giesbeek 40
8 VWDTP Groningen 41
9 KNZRV Muiden 46
10 SZ & WV Uitdam 49

Foto Remmelt Staal

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend