Geart Jorritsma wint thuiswedstrijd 4 Mijl van Sneek

0

Sneek – Geart Jorritsma heeft zondagmiddag in een tijd van 20 minuten en vier seconden de vierde editie van de strak georganiseerde 4 Mijl van Sneek in zijn woonplaats gewonnen.

Van meet af aan zat de jonge Horror atleet in de kopgroep, waarin plaatsgenoot Eelke Boonstra, weer terug na een langdurige blessure, tot de laatste paar honderd meter goed partij gaf. De twee maakten zich los van de volgers, waarna Geart met alleen nog de Kerkgracht en het Oud Kerkhof voor de boeg een tandje hoger schakelde en er in zijn eentje vandoor ging. Om ondanks de pijntjes en de verzuurde spieren net niet onder de twintig minuten te eindigen. Hij zat er vier seconden boven. Boonstra finishte 19 seconden later.

De eerste dame was Jessica Oosterloo uit Appelscha in 21,58, die als twaalfde binnen kwam. Fleur Baljet uit Oosthem werd tweede en Ylona Kruis uit Ysbrechtum derde.

In totaal kwam er, inclusief de kidsrun, een record aantal lopers van bijna 2000 aan de start. De lopers van zowel de wedstrijdklasse als de recreanten, waren zeer te spreken over de strak georganiseerde stratenloop door het historische centrum van Sneek. Waar de weerprofeten een dag voor de 4 Mijl van Sneek een ware zondvloed voorspelden, werden de lopers verrast door een zonnetje, een prettig windje en overvolle terrassen, waar ze luidkeels werden aangemoedigd door hun fans en hen tientallen biertjes in het vooruitzicht werden gesteld als ze de finish zouden bereiken. Sneek op de kaart!!

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend