Menhir Sneek laat Arrows ontsnappen

0

Sneek – Voor de basketballers van ESBC Menhir stond vrijdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De thuisploeg legde een prima partij op de mat tegen de nummer twee Arrows, maar liet de gasten in de slotfase ontsnappen: 77-81.

Menhir begon bijzonder fanatiek tegen de fysiek sterke spelers van de ploeg uit Dokkum/Damwoude. De Snekers pakten een 11-5 voorsprong, maar toen waren de gasten ook wakker. Ze gooiden de beuk erin en daar had Menhir duidelijk moeite mee. Na tien minuten was de leiding echter nog in handen van de thuisploeg: 26-22. In het tweede kwart liep Menhir door een 9-0 run verder uit. De ploeg bleef geconcentreerd spelen en probeerde het fysieke geweld van de tegenpartij zoveel mogelijk uit de weg te blijven. Deze tactiek had succes tot ver in de tweede helft.

Bij 57-43 had Menhir de grootste voorsprong bereikt. Een zwakke fase zorgde er echter voor dat Arrows weer helemaal terugkwam in de wedstrijd. Menhir kreeg een serie snelle aanvallen om de oren en had met tien minuten te gaan nog maar een puntje voorsprong:58-57. De Arrows kwamen in de slotfase op voorsprong, maar Menhir knokte zich nog een keer langszij en hield uitzicht op een stunt. In de slotminuut werden echter verkeerde keuzes gemaakt en zo konden de gasten zeer opgelucht naar huis.

Menhir is in de competitie geëindigd op de zevende plaats. Dit is, gezien het aantal blessures en afzeggingen, een prima resultaat. Toch denkt de ploeg erover om vrijwillig een stap terug te zetten en komend seizoen in de tweede klasse te gaan spelen.

(met actiefoto gemaakt door Debbie Deurloo van fotosuitsneek.nl : Jan Weerts heeft aangelegd voor een schot)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend