Organisatie klaar voor 6e editie Jorn Feenstra Toernooi

0

Sneek – De organisatie maakt zich op voor de zesde editie van het Jorn Feenstra International Tournament. Dit jaar wordt het toernooi gespeeld op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei en is bestemd voor spelers onder de 13 jaar (D-pupillen).

Jorn Feenstra (1989-2007) was een jeugdvoetballer van ONS Boso Sneek. Door de gevolgen van kanker is Jorn op een veel te jonge leeftijd van 17 jaar overleden. Hij is 11 jaar lid geweest van ONS Boso Sneek. Om zijn naam binnen de club levend te houden en de jeugd te laten beseffen hoe gelukkig je moet zijn als je gezond bent en kunt sporten, is de organisatie er trots op dat met toestemming van zijn familie, Jorn zijn naam is verbonden aan het toernooi. Het toernooi staat daarom dan ook volledig in het teken van het Kinderen Kankervrij fonds (KIKA). Ook de opbrengsten van de 6e editie gaan naar deze stichting.

De ouders van Jorn zijn dit jaar nog actiever betrokken bij het toernooi dan voorgaande jaren. Zij organiseren namelijk op zaterdag 7 mei een Kika Brunch. De prijs voor deze brunch is €20,-. Als u zich wil aanmelden voor deze brunch of meer informatie wil kunt u terecht bij Hans en Hermien Feenstra via het mailadres: hermienfeenstra@hotmail.com.

Voor het eerst dit jaar werkt de organisatie nauwgezet samen met het schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd door de Regionale Voetbal Academie (RVA). Het toernooi zal in het teken staan van het Jorn Feenstra toernooi en in het speciaal Kika. Er zijn bij alle deelnemende scholen van de gemeente Súdwest Fryslan dan ook voorlichtingen geweest om kinderen bewuster te maken van de doelstellingen van het Kinderen Kankervrij fonds en de betekenis van het Jorn Feenstra toernooi. De finale van dit toernooi is op woensdag 13 april op het terrein van ONS Boso Sneek.

Tijdens dit toernooi is er ook een penaltybokaal. De finale van deze bokaal zal plaats vinden tijdens de rust van de eindstrijd van het Jorn Feenstra Toernooi op zaterdag 7 mei. De kinderen die zich hiervoor plaatsen zullen penalty’s nemen op de keeperstrainer van FC Groningen, Sierd van den Berg. Hij weet zelf ondervonden wat de ziekte inhoud, maar is hier inmiddels genezen.

Het deelnemersveld is dit jaar uitgebreid van acht naar tien deelnemers. De organisatie is zeer content met de teams die aanwezig zijn. Zo doen onder meer KV Mechelen, Akademia Pillarska 21 en Hull City mee aan het toernooi op het Zuidersportpark.  De Nederlandse topclubs zijn ook aanwezig. Zo is SC Heerenveen voor de 6e keer aanwezig. Ook de teams van Vitesse, ADO Den Haag, Cambuur en het in financieel zwaar weer verkerende FC Twente geven acte de présence. Malmö FF, de kampioen van 2015 komt haar titel verdedigen. ONS Boso Sneek doet wederom mee met haar eigen D1 elftal en hoopt op een goede prestatie op dit eigen toernooi.

De scheidsrechters die actief zijn op het toernooi zijn Henk Bolland,  Djurre Zijlstra, Ale van Tuinen, Martin Koning, Stefan Obbink en de Sneker FIFA grensrechter Hessel Steegstra.

Ook dit jaar is er bij het toernooi weer een verloting. De hoofdprijs, een geheel verzorgd weekend, is dit jaar aangeboden door Princess Hotels. De loten kunt u nu al aanschaffen via de jeugdspelers van ONS Boso Sneek en ook op het toernooi zelf zijn de loten te koop.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend