Triple-S doet kwart marahon Rotterdam

0

Scharnegoutum – (verslag van Triple-S) Vanaf 1 januari trainden ze er al voor, door weer en wind, over toppen en door dalen. De kwart marathon van Rotterdam was het doel van 12 jeugdleden van Triple-S. 6 jongens en 6 meiden, variërend in leeftijd van 12 tot 20 jaar. Helaas moest 1 van de meiden afhaken met een hardnekkige scheenbeen blessure maar de rest van de groep reisde afgelopen zaterdag 9 april af naar Rotterdam voor dit grootse evenement.

Door de achtergrond van Wiebe, kon onderdak geregeld worden op de Van Ghent kazerne van het Korps Mariniers. Hierdoor kon de jeugd op hun gemak de voorbereidingen treffen op zondag ochtend. Eenmaal aangekomen op de kazerne moesten natuurlijk eerst nog de nummers opgehaald worden bij de marathon expo in het World Trade Center op de Coolsingel. Alvast de sfeer proeven voor de volgende dag, de finishbogen en de tribunes stonden natuurlijk allemaal al klaar. Hierna nog een bord krachtvoer bij de Mac D en door naar de kazerne om ons mandje op te zoeken voor een stuk nachtrustelijke voorbereiding voor de volgende dag. Voordat het welverdiende bedje kon worden opgezocht overhandigde Sandra nog een cadeau aan de jeugd. Een fluorescerend geel loopshirt met eigen design zou er de volgende dag voor zorgen dat iedereen er in hetzelfde tenue bij liep. Folkert en Antje Jellesma van Bij Folkert uit Sneek hebben dit gesponsord, onze grote dank daarvoor!

Vroeg reveille zoals te doen gebruikelijk op een kazerne. We wilden voor de start nog even het finishgebied achter de Coolsingel bekijken om afspraken te maken voor de “rendez vous” na de finish. Hier komen natuurlijk de 21.000 hardlopers van de kwart marathon uiteindelijk weer bij elkaar en zie dan maar eens of je de jeugd weer kunt vinden. Het Rotterdamse openbaar vervoer maakte een genereus gebaar door de rit van de kazerne naar de binnenstad te sponsoren. Na de verkenning van het finishgebied snel naar de Blaak waar de ¼ marathon, tegelijkertijd met de marathon, om tien uur startte. Wij zaten in de tweede startgolf dus voor ons viel het startschot vijf minuten later. Een snelle tijd moet je niet proberen te lopen in deze kolkende mensen massa maar wat een vreselijk mooie ervaring om de jeugd als frisse hinden tussen de mensen door te zien slingeren naar hun eigen mooie prestatie. Doordat iedereen zijn of haar naam op het startnummer had werd bijna iedereen ook individueel toegeschreeuwd door het massaal aanwezige publiek. Daniëlle, Stefan, Danique, Michel, Sven, Theuny, Remco, Ellis, Lars, Esmee en Niels werden in hun wedstrijd toegeschreeuwd door zo’n 200.000 toeschouwers waardoor het leek alsof de kilometers voorbij vlogen. Ook Sandra en Wiebe deden de begeleiding van de wat jongere lopers en met al die toejuichingen was het genieten met een grote G.

Na de finish was het natuurlijk net een grote mierenhoop met mensen en uiteraard vielen al de gemaakte afspraken weer anders uit omdat de uitloop ten opzichte van de laatste keer dat we hier waren was veranderd. Maar de snelste jeugd had een mooi strategisch plekje gevonden bij de EHBO waarbij ze iedereen konden zien aankomen en hierdoor hadden we binnen mum van tijd de groep weer compleet. Daarna snel richting Coolsingel want de eerste marathon lopers stonden op het punt van finishen.

Uiteindelijk zijn we hierna terug gewandeld naar de kazerne via de maasboulevard. Een wandeling die toch ook nog zo’n 4 kilometer was waardoor de dames en heren uiteindelijk met zo’n 16 a 17 kilometers in de beentjes hun welverdiende douche konden pakken. De busrit naar huis verliep weer zonder problemen maar dit mooie loopweekend heeft bij iedereen een onvergetelijke indruk achter gelaten. Dit was weer een mooi staaltje groepsgevoel, sportiviteit en sociaal maatschappelijke betrokkenheid van onze loopgroep. We hopen dan ook dat we volgend jaar wederom zo’n soort weekend kunnen organiseren.

Mocht je na het lezen van dit verhaal enthousiast zijn geworden over onze jeugd loopgroep, neem gerust contact op met Sandra of Wiebe, zij kunnen je alles vertellen over trainingen en activiteiten.
Het mail adres van de loopgroep is: loopgroeptriples@gmail.com

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend