WPB neemt oefenwinst mee uit Leeuwarden

0

SNEEK – De KNVB afdeling Noord had in al haar wijsheid besloten om niet over te gaan tot een algehele afgelasting. Omdat er bij WPB geen kunstgras ligt, zou er vandaag al uitgeweken worden naar Grijpskerk om daar te oefenen tegen de plaatselijke favoriet. Omdat er daar nog een dikke laag sneeuw op het kunstgras lag kon ook daar niet gespeeld worden. Na wat telefoontjes en app-jes kon er uiteindelijk bij sc Leovardia geoefend worden tegen 4e klasser de Lions’66. In een matige 1e helft en een betere 2e helft werden de “Liwarders” met 5-2 verslagen.

Na een trainingsweek waarin op dinsdag een bokstraining werd afgewerkt en op donderdag een duurloop van 7 km werd gelopen mocht er vandaag eindelijk weer gevoetbald worden. Ondanks dat, was WPB in de 1e helft niet bijster gemotiveerd en dat was te zien aan het spel. Ondanks dat kwamen de snekers dankzij een strafschop, benut door Robert Minks op een 0-1 voorsprong. Hierna was de beleving even ver te zoeken. Na een slordige opbouw aan Sneker zijde en niet goed omschakelen kwamen de gastheren zelfs op een 2-1 voorsprong. Voor rust wist Tim van der Werf evenwicht in de stand te brengen door een knappe aanval doeltreffend af te ronden 2-2.

Na een donderspeech van trainer Daniel Schmidt was de beleving er in de 2e helft wel en werd de gastheer met de rug tegen de muur gezet. Het was Richard Hamstra die alleen voor de doelman niet faalde en daarmee de Snekers weer op voorsprong zette. Even later was het opnieuw Robert Minks die het net wist te vinden, door een voorzet vanaf de linkerkant doeltreffende af te ronden en daarmee de 2-4 op het scorebord zette. 10 minuten voor tijd was het Rene Cnossen die de diepte in werd gestuurd door Casey Spoelstra en ook hij wist zijn doelpuntje mee te pikken. De wedstrijd eindigde hiermee in een 2-5 overwinning voor de Snekers en dat gaf ook prima het wedstrijdbeeld weer.

As dinsdag gaat de ploeg op bezoek bij hoofdklasser Alcides waarna volgende zaterdag de competitie voor de 2e helft “ijs en weder dienende” begint in Sint Johannesga tegen het DWP van oud trainer Jan Pasveer.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend