ALLES OVER DE 4 MIJL VAN SNEEK

0

vier mijl van sneekSneek – De 4 Mijl van Sneek heeft zich als relatief jong evenement voor veel lopers al een vaste plek in hun agenda weten te verwerven. Het evenement heeft dan ook alle aspecten die van sporten een feestje maken, want laten we wel wezen, daar draait het toch om? Het nuttige met het aangename combineren? En dat doet de 4 Mijl van Sneek. Een loop van circa zes kilometer door het historische centrum van Sneek, twee maal dwars door ‘het beeldmerk’ van Sneek, de Waterpoort en start en finish in het hartje van Sneek. Op zondag 10 mei is het zo ver. De inschrijving is geopend op de website, waar tevens de laatste informatie over het evenement is te vinden. (www.4mijlvansneek.nl)

De voorbereidingen zijn al weer in volle gang. Initiatiefnemer Ying Mellema: “Ik mag graag mijn conditie op peil houden met hardlopen en, wanneer de omstandigheden het toelaten, schaatsen. Atletiekvereniging Horror uit Sneek organiseert de nodige loopevenementen, maar die vinden voornamelijk buiten Sneek plaats. Ik miste nog een leuke loop waarbij we Sneek met zijn mooie centrum en vele horecagelegenheden in de kijker zouden spelen. Niet te lang. Gooi die ingrediënten bij elkaar, flink schudden en de 4Mijl van Sneek kwam er uit rollen”.

“Wij enthousiast, AV Horror enthousiast, Gemeente SWF vond het een goed plan en ook de horeca en detailhandel in Sneek zijn blij met de komst van een paar duizend lopers met aanhang. Nu nog afwachten hoe de lopers zouden reageren. We hadden er wel vertrouwen in, maar het blijft spannend. Het vertrouwen was gerechtvaardigd want het eerste jaar kwamen er 800 lopers op af en het tweede jaar gaven 1400 lopers zich op. Door het slechte weer lieten 200 verstek gaan, maar zelfs dan is het een groei van 50% en daar moeten we met de derde editie natuurlijk overheen. Niet dat het per definitie om grote aantallen gaat, want het plezier in sporten en het genieten van en in Sneek staan centraal, maar het is toch leuk wanneer een evenement wordt gewaardeerd in de vorm van een hoog deelnemersaantal”.

Er zijn voor de verschillende deelnemersgroepen aparte categorieën gecreëerd, zodat met recht gezegd kan worden dat het een feestje voor jong en oud is. Voor wedstrijdloper en recreant. Voor business teams tot verenigingenteams. Als je dus van een leuk sportevenement houdt, is er geen enkel argument meer te bedenken waarom je niet mee zou doen. Tijdens de loop vinden er allerlei muzikale activiteiten plaats en het parcours leent zich prima voor zowel de meer en minder ervaren wedstrijdloper als de recreant.

Hardlopen is gezond en de 4 Mijl van Sneek een feest

Het aantal hardlopers groeit. Logisch, want steeds meer mensen willen gezond leven en voldoende bewegen. Hardlopen is een sport die je relatief gemakkelijk uit kunt voeren. Het is goed voor lichaam en geest. Conditie opbouwen en tegelijkertijd lekker je ‘hoofd even leegmaken’, de beslommeringen van elke dag even achter je laten.

Voorbereiding

Je kunt relatief gemakkelijk beginnen met hardlopen. Maar een gedegen voorbereiding is zeker aan te bevelen. Een verkeerde looptechniek kan leiden tot blessures en daar zit niemand op te wachten. Atletiekvereniging Horror biedt diverse clinics aan ter voorbereiding op de 4 Mijl van Sneek. Zowel voor kinderen als volwassenen. Vorig jaar hebben zich ongeveer 40 volwassenen ingeschreven voor de clinic onder leiding van ervaren looptrainers van Horror. Inschrijving is mogelijk via de website www.4mijlvansneek.nl of https://www.inschrijven.nl/formulier?idee=2015051023509&ag=j&tl=nl

De gemeente Súdwest-Fryslân verzorgt in samenwerking met A.V. Horror atletieklessen op de basisscholen en op sportcomplex Schuttersveld, de thuisbasis van A.V. Horror, voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Wanneer scholen hiervoor in aanmerking willen komen kunnen zij contact opnemen jeugdtrainers@avhorror.nl

AH – Kidsrun

De kinderen kunnen meedoen aan een ware kidsrun! Deelname kost € 3,50 voorinschrijving loopshirt gegarandeerd, € 5,00 na-inschrijving loopshirt zolang de voorraad strekt. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 9 lopen een parcours van circa 1 km; de leeftijdsklasse van 10 t/m 12 lopen leggen dat parcours twee keer af en lopen dus 2 km. Alle deelnemers aan de kidsrun krijgen een: Loopshirt, Drankje, Gezonde snack, (uiteraard) een Medaille en een Startnummer met chip.

4 Mijl loop

Vanaf 12 jaar kan iedereen zich inschrijven voor de 4 mijl loop! Deelname kost € 10,50 bij voorinschrijving, waarbij een loopshirt gegarandeerd wordt. Inschrijving na de voorinschrijvingstermijn kost € 12,50 inclusief een loopshirt zolang de voorraad strekt. De afstand 4 Engelse mijl (6,4 km). Alle deelnemers aan de 4 mijl van Sneek krijgen een Loopshirt, Gezonde snack, Sportdrankje en een Startnummer met chip

Business run

Waarom meedoen aan de business run?

 1. Een mooie kans om een gezonde leefstijl onder uw medewerkers te promoten
 2. Voor slechts € 150,00 neemt u al deel met een team en profiteren u en uw team(s) van de aantrekkelijke voorwaarden. Zie 4mijlvansneek.nl
 3. Door niet alleen binnen de organisatie samen te werken maar ook daar buiten, komen vaak andere talenten naar boven, wat bijdraagt aan saamhorigheid en respect.
 4. Er bestaan verschillende business pakketten en sponsormogelijkheden op maat om uw bedrijf op sportieve wijze en bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Wat is nu motiverender dan de uitdaging van de 4 mijl samen met collega’s aan te gaan. En het is nog gezellig ook! Schrijf je nu in: http://www.inschrijven.nl/2015/4mijlvansneek-bedrijven/

Verenigingenloop:

Waarom meedoen aan de verenigingenloop?

 1. Strijd tegen de andere verenigingen teams om het snelste team van GrootSneek
 2. Meedoen aan de 4 mijl van Sneek is een feestje!
 3. Gezamenlijk een activiteit ondernemen buiten je eigen vereniging is goed voor het teamgevoel.
 4. Voor € 75,00 kunt u met minimaal 3 en maximaal 7 lopers meedoen.

Zin in een leuk teamuitje of ga je voor de titel het snelste team van GrootSneek schrijf je dan nu in: http://www.inschrijven.nl/2015/verenigingenloop/

Sponsoren:

 • Albert Heijn St. Antoniusplein
 • nl
 • Univé
 • Stichting Uit in Sneek

Sportieve partners:

 • Gemeente Súdwest-Fryslân
 • V. Horror

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend