Weblog “Fysio-Actief gaat voor Sochi met Team LiGA”

0

Fysio-Actief-en-Team-Liga-blogSneek – Fysio-Actief Sneek & Bolsward werkt het komende jaar aan een bijzonder project: het begeleiden van schaatsteam LiGA in het Olympische schaatsseizoen. Thea Jorna maakt als vaste fysiotherapeut deel uit van het schaatsteam onder leiding van Marianne Timmer en assistent Gianni Romme.

Thea: “Ik reis het hele seizoen met het team mee en behandel de schaatssters op de praktijk tussen trainingskampen en wedstrijden door. In november reis ik met het team af naar Calgary, Salt Lake City en Berlijn voor de eerste World Cups. In december volgt het toernooi waar het dit jaar om draait: het Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar de tickets voor Sochi worden verdeeld.

Door middel van een Weblog op GrootSneek.nl zal ik jullie de komende maanden op de hoogte houden van mijn avonturen.”

Fysio-Actief

In 2007 zijn Karin Smit en Thea Jorna gestart met Fysio–Actief in Sneek. Al snel werd er uitgebreid naar Joure, waar de samenwerking met Andringa Fysiotherapie aan werd gegaan. In 2011 werd in It Buro gestart met Fysio-Actief Bolsward. Weer in samenwerking, maar nu met veel andere disciplines in de 1e lijns zorg (o.a. osteopathie, oefentherapie en psychiatrie).

Inmiddels zijn er 3 praktijken met meerdere locaties in Sneek, Bolsward en Joure. Er werken ruim 30 fysiotherapeuten met specialisaties in manueel therapie, bekkenfysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie, ouderenfysiotherapie, fysiotherapie bij kanker, oedeemfysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie en natuurlijk de sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie

De praktijken werken op alle locaties nauw samen met de plaatselijke sportclubs, o.a. door middel van samenwerkingsverbanden en wekelijkse sportspreekuren. Daarnaast is Fysio-Actief betrokken bij individuele sporters en topsporters, waaronder de schaatssters van Team LiGA. In mei 2013 kwam de samenwerking tot stand via Gianni Romme. Gianni begeleidde voorheen Anni Friesinger en Team Italië, waar Thea vanuit Fysio-Actief met hem heeft samengewerkt. Na deze succesvolle samenwerkingen heeft Gianni Thea opnieuw benaderd om ook Team LiGA te begeleiden. Nadat het contact met hoofdcoach Marianne Timmer was gelegd, was het contract snel getekend.

fysio-actief-team-liga-blog

Team LiGA

Thea: “In mei ben ik begonnen met het begeleiden van de schaatssters van Team LiGA: Thijsje Oenema, Margot Boer, Jorien Voorhuis, Yvonne Nauta, Janine Smit en Mayon Kuipers. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het behandelen van kleine blessures die ontstaan tijdens de vaak harde trainingen in het voorseizoen. Dit is de periode waar de basis moet worden gelegd voor de wedstrijdperiode. De trainingen (11 per week) bestaan voornamelijk uit fietsen, kracht, sprongen, sprint, skeeleren en schaatsen, die in intensiteit langzaam worden opgebouwd en steeds gespecialiseerder worden. Schaatsen is met name een technische sport, dus alleen met kracht en uithoudingsvermogen kom je er niet. Nu komt dan ook de periode dat alle facetten van de trainingen bij elkaar moeten komen, zodat er hard gereden kan worden tijdens de wedstrijden.

FysioActief-thea-blogNa de goede prestaties van Yvonne Nauta, Margot Boer, Thijsje Oenema en Jorien Voorhuis op het NK reis ik 1 november met het team af naar Calgary. Daarna volgen de World Cups in Salt Lake City en Berlijn. In december volgt het toernooi waar het dit jaar om draait: het Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar de tickets voor Sochi worden verdeeld.

De komende maanden zal ik jullie op de hoogte houden van mijn avontuur, ik probeer jullie eens in de twee weken een kijkje achter de schermen te geven!”

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend