Teake Piet van der Werf wint regiomarathon Thialf

0

Hteake-piet-van-der-werfeerenveen – Zondagavond is in Thialf de negende wedstrijd geschaatst voor de regiomarathon competitie. In de C1 categorie reed Teake Piet van der Werf een zeer sterke wedstrijd. De hardfietser uit Dearsum was tijdens de afgelopen vorst periode in Spanje om te trainen voor het aankomende wielerseizoen. Terug op het kunstijs toonde Teake Piet meteen zijn goede vorm.

Samen met collega wielrenner Jan Bos lukte het een ronde voorsprong te nemen op het peloton, uiteindelijk was het Teake Piet van der Werf die de 1e plaats pakte. Daarmee neemt van der Werf met nog 1 wedstrijd te gaan de leiding over in het klassement. Arjan Kramer uit Sneek leek op de 3e plaats af te gaan, maar in de finale kwam hij ten val. Roel Strijker uit Sneek moest genoegen nemen met een 12e plaats en staat in het klassement 5e.

Bij de masters 1 was het voor vele weer de eerste kunstijs marathon na de korte natuurijsperiode. De meeste mannen bleven in Nederland voor het natuurijs met uiteindelijk het NK bij Elburg. Een ander deel van het peloton met daarbij o.a. Bas Ludemann uit IJlst vertrok voor wedstrijden naar de Weissensee en reden daar door plotselinge dooi 2 i.p.v. 3 Grand prix wedstrijden op slecht ijs. Ludemann kwam terug met een 10e en 8e plaats en een kromme schaats. Terug op het kunstijs van Thialf reden de masters een snelle wedstrijd en was er voor uitloop pogingen weinig kans, pas met nog 15 ronden te gaan lukte het 4 man om weg te komen. Deze 4 blijven uiteindelijk voor het peloton, de niet helemaal fitte Bas Ludemann zit er in de finale goed bij en komt als 6e over de finish. Bij de 3 premiesprint zit Ludemann er telkens goed bij en pakt daarbij de 1e plaats en de maximale 5 punten extra voor het klassement. In het klassement stijgt Ludemann daarmee naar de 6e plaats.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend