Van Loosdrecht naar Sneek en opgeven is geen optie

0

wielrennerLoosdrecht / Sneek – Dat er op de watersportverenigingen Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht (KWVL) en de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) niet alleen maar gezeild wordt is algemeen bekend. Maar dat verenigingen zo verbroederen dat er nu een fietsteam en fietstour is, bestaande uit leden van beide clubs die op zaterdag 23 maart vanaf de K.W.V.L. – Loosdrecht naar de K.W.S. – Sneek gaan fietsen is weer het andere uiterste, toch is dit geen grap!

Toen Henk Bergsma, lid van de K.W.V.L en Regenboog- en Pampus-zeiler vorig jaar met de bar manager van de K.W.V.L., Razzo van Dam, terug kwam van hun Alpe d’HuZes beklimming en hun relaas deden over dit bijzondere evenement, ontstond direct het idee om in 2013 met een grotere groep zeilers een fietsteam te vormen om zo nog meer geld bij elkaar te fietsen voor het K.W.F.

36knopenOp dat zelfde terras van de K.W.V.L. besloten direct nog meer zeilers zich aan te sluiten bij de groep. Zo zie je dat de beste ideeën vaak aan de bar, of in dit geval op het terras, ontstaan. De weken er na volgden nog meer Regenboog- en Pampus-zeilers, toen ze tijdens de zeilwedstrijden over dit geweldige initiatief hoorde. Uiteindelijk waren het 36 zeilers die vanaf begin van de zomer van 2012 met de trainingen van start gingen. Zeilers uit Loosdrecht, maar ook uit Sneek, van de Kaag en uit Rotterdam.

Meedoen aan Alpe d’HuZes is niet alleen een kwestie van fietstraining en dus kilometers maken, maar vooral ook van actie voeren met elkaar en individueel om geld voor het K.W.F. binnen te halen. Een eigen website ( www.36knopen.nl ) werd ontwikkeld door New Tribe Agency, er wordt gewerkt aan een golfdag met “sterren” op Golfclub Groenendaal in Wassenaar en een charity diner onder leiding van sterrenkok Onno Kokmeijer, dit is een korte greep uit de tot nog toe ontplooide activiteiten.

sponsoring 36knopen

Kijk op de website www.36knopen.nl voor alle acties en meldt uw bijdrage of deelname daar aan. Bijzonder aan Alpe d’HuZes is dat er een strikt anti-strijkstokbeleid geldt. Niemand wordt betaald voor levering van diensten of producten ten gunste van de organisatie. 100% van de binnengekomen gelden gaan naar het K.W.F. en komen ten goede van kankerpatiënten.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend