Aanvragen KWS ligplaats-abonnement Starteiland

0

Starteiland-vanuit-de-luchtSneek – Ook in 2013 is het weer mogelijk voor leden van de KWS om een ligplaatsabonnement aan te vragen voor het Starteiland. KWS leden kunnen een seizoensligplaats 2013 kopen voor in de havens op het Starteiland, voor een seizoenstallingsplaats bij de Kûp of een kampeerabonnement.

Stichting Skarsweagen, verantwoordelijk voor het beheer en toezicht van het Starteiland, heeft in 2011 een havenmeester in dienst genomen. De havenmeester is goed zichtbaar, aanspreekbaar en gastvrij. Het navolgen van het havenreglement wordt streng, doch rechtvaardig uitgevoerd.

Het havengebouw, de havens en het terrein netjes bijgehouden. Er zit veel werk in het wekelijks maaien en het legen van de vuilcontainers en verwerken van het afval. Achterstalling onderhoud is stevig aangepakt. Ook de vrijwilligers van de vrijdagmorgen klusclub leveren een balangrijke bijdrage aan een nette uitstraling van het Starteiland.

Groot en klein onderhoud

Met de gemeente zijn goede afspraken gemaakt over de verdeling van klein en groot onderhoud. Zo zijn in het kader van groot onderhoud de laatste jaren de dekplanken op de hoofdsteigers in de oude haven vervangen door kunststofplanken. Er zijn nieuwe jollenhellingen aangelegd. Het baggerwerk in de oude havens staat voor 2013 op het programma.

Alle wilgen op het eiland moeten wegens ziekte worden verwijderd. Afgelopen voorjaar is al gekapt op het noordelijk gedeelte van het eiland. In voorjaar 2013 is een volgende fase bij het havengebouw gepland. Bij de aanplant van nieuwe bomen is gekozen voor soorten, die minder hoog uitgroeien. Bij westelijke windrichtingen zullen de zeilers daardoor minder last hebben van luwtes.

In de oude haven zal de stroomvoorziening verder worden verbeterd. Echter, in de havens is het gebruik van elektriciteit begrensd. Gebleken is dat er storingen optreden bij teveel stroomafname, veelal door het gebruik van apparaten aan boord, die teveel vermogen vragen.

Voor bijzonderheden en tarieven, zie de site van de KWS

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend