Tweede druk “Troch de Wyn” vliegt weg

0

Leeuwarden 24 oktober 2011 – Exemplaren van de dikke ‘skûtsjebijbel’ gaan momenteel weer als warme broodjes over de toonbank. Binnen twee dagen na ontvangst van de tweede druk van ‘Troch de Wyn’ door Uitgeverij PENN.nl in Leeuwarden zijn er al weer ruim 750 exemplaren afgeleverd. Nog steeds schaffen ondernemers exemplaren met dozen tegelijk aan, maar daarnaast wordt het boek ook in de boekhandel veel gevraagd.

‘Troch de Wyn’ is het 592 pagina’s tellende naslagwerk over ‘de historische rijkdom van het skûtsje’, dat dit jaar vlak na het skûtsjesilen is verschenen. Onder eindredactie van Frits Jansen en Klaas Jansma heeft een keur van auteurs eraan meegewerkt. De uitgave maakt deel uit van het grote ‘Skûtsjeproject’ van de Stichting Foar de Neiteam/Voor het nageslacht. Voor de eerste twee drukken heeft deze stichting subsidies geworven, zodat de prijs ,€ 49,-, betrekkelijk laag kon blijven.

Foar de Neiteam onderhoudt ook een vrij druk bezochte website, www.skutsjehistorie.nl. Te verkrijgen in de boekhandel of via de link in de rechterkolom van grootsneek.nl.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend