RES pakt koppositie in vijfde klasse

0

Langweer 24 oktober 2011 – Het werd een mooie voetbalmiddag voor het Bolswarder RES in en tegen Langweer. Mooi weer, de winst en de aan kop in de competitie. Langweer trapte af, maar RES wilde het initiatief en dit werd al na 4 minuten beloond. Paul Huisman kwam voor het doel, zag z’n inzet gestopt door de keeper van Langweer, maar was in de herkansing wel trefzeker.(foto)

In de volgende fase kwam Langweer wat beter in de wedstrijd, en bood beter tegenstand. Langweer moest zo nu en dan aan de noodrem trekken, en uit één van deze situaties kreeg RES een vrije trap op een mooie plek. Na een kwartier was het Jos Noorman, die de 0 – 2 op het scorebord zette; uit een schitterend genomen vrije trap belandde de bal in de kruising. Langweer bleef inzet tonen, en dit werd in de 19e minuut beloond met de tegentreffer van Sander Drost, die vrijgespeeld werd, en de 1 – 2 kon maken.

In de 20e minuut kreeg RES een strafschop, wegens een overtreding op Paul Huisman. Niels Altenburg was trefzeker: 1 – 3. Toch wist Langweer terug te komen tot 2 – 3. Herman Roffel wist de verdediging van RES te omzeilen, en trof doel. In het laatste kwartier van de eerste helft was RES de beter voetballende ploeg, en kreeg hierdoor de betere mogelijkheden. Twee hiervan werden verzilverd: in de 38e minuut scoorde Brian Roy Hendriks fraai uit een keurige voorzet van Sean Noorman, en in de 40e minuut was het wederom Paul Huisman, die het net wist te vinden; uit een mooie solo over rechts passeerde hij de keeper van Langweer: 2 – 5. Met deze stand werd de rust bereikt. In de tweede helft maakte keeper Rob Marijt z’n debuut voor RES. Rob verving Eli Rosenau, die niet helemaal fit aan de wedstrijd begon. Aangezien Langweer niets te verliezen had, werd de aanval gezocht, en moest keeper Rob Marijt een paar keer reddend optreden. Doordat Langweer de aanval zocht, kwam er voor RES ook meer ruimte. Helaas werden de mogelijkheden, die ontstonden, niet meer benut. Er werd in de tweede helft slordig gevoetbald, en met kansen omgegaan. In de 80e minuut maakte (keeper) Kees Witteveen z’n debuut als aanvaller, en zowaar bij het tweede balcontact wist hij bijna een doelpunt te maken. De bal werd maar net over geschoten. Hoewel Langweer in de tweede helft ook kansen kreeg, was het eindoffensief van RES; gescoord werd er echter niet meer. Komende zondag (30 oktober) staat de wedstrijd RES tegen Nicator op het programma; aanvang 14:30 uur.

Op de foto van Wiebe Palstra maakt Paul Huisman de 0-1.  (bron: TVBolsward – RES)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend