Nieuw magazine “Sport in Sneek” ziet het levenslicht

0

Sneek 24 oktober 2011 – Maandagmiddag mocht burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân bij Kamminga Markant aan de Alexanderstraat in Sneek bij afwezigheid van sportwethouder Wiggle Sinnema onder grote publieke belangstelling van een ieder in Sneek die de sport een warm hart toedraagt het eerste exemplaar van het nieuwe sportmaandblad ‘Sport in Sneek’ in ontvangst nemen.

Als een geroutineerd topsporter verhaalde de burgervader over zijn eigen sportverleden (in zijn jonge jaren) hetgeen hem enige smalende lachjes van oud-wethouder Thom Metz opleverde. Apotheker roemde het initiatief van Richard Steensma en Thierry Kamminga om een blad uit te brengen waarin ook de kleinere sportverenigingen aan bod komen.

Want dat is precies waar het blad voor bedoeld is. De vlaggeschepen van VC Sneek, ONS, SWZ Boso en andere clubs die op niveau meedraaien in de competitie komen veelal in de provinciale en plaatselijke pers en uiteraard sites als Groot Sneek al aan bod. Maar juist die kleinere verenigingen raken daardoor soms een beetje ondergesneeuwd en daarnaast zijn er veel randverschijnselen in en om de sport die interessant zijn om eens wat meer over te horen. Alle sportverenigingen krijgen maandelijks ruimte om hun eigen nieuws te plaatsen, dus het blad is er niet alleen voor de Snekers en hun sportverenigingen, maar ook van de verenigingen want ze leveren zelf een bijdrage.

“Hoeveel mensen weten dat er in Sneek een honkbalclub is, of dat talloze mensen hun zaterdag opofferen om als teller of lijnrechter wedstrijden in sporthallen en voetbalvelden vlekkeloos te laten verlopen. Wie weet hoe het precies zit als iemand zijn been breekt tijdens het sporten. Daarnaast bestaat er een aantal blessuregevoelige sporten, zoals bijvoorbeeld hardlopen, die niet zonder begeleiding van een goede fysiotherapeut kunnen. En zo zitten er tal van aspecten aan de sport waardoor ‘Sport in Sneek’ een breed scala aan onderwerpen aan bod kan laten komen”, aldus de geestelijke vader van het blad Richard Steensma in zijn introductie.

Maandelijks in de laatste week van de maand (‘Sneek let op uw brievenbus’ – R. Steensma) valt het blad gratis op de mat van alle huishoudens in Sneek en verder komt het op de leestafel van alle instanties die over een wachtkamer beschikken. Dat gebeurt in een oplage van 15.000 stuks. Daarnaast wordt het blad ondersteund door een website www.sportinsneek.nl, die een bron van informatie moet zijn voor iedereen die iets wil weten over sportverenigingen, maar in de loop van de tijd moet deze site ook relevant en actueel sportnieuws uit Sneek gaan brengen.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend