Fries Scheepvaart Museum krijgt Zilveren DE Skûtsje

0

Sneek 23 september 2011 – Op 28 september overhandigt de heer Ronald Oomes, directeur van Douwe Egberts in Joure, het zilveren skûtsje aan het Fries Scheepvaart Museum. Van 1988 tot 2008 was Douwe Egberts hoofdsponsor van het SKS skûtsjesilen. De hoofdprijs van het skûtsjesilen bestaat uit een zilveren model van een skûtsje, dat als wisselprijs beschikbaar wordt gesteld door de hoofdsponsor. Na beëindiging van de sponsorperiode kwam het zilveren skûtsje weer in bezit van Douwe Egberts.

De directie van DE was van mening dat deze prijs in het Fries Scheepvaart Museum te Sneek beter tot zijn recht zal komen, dan in één van de kantoren van het bedrijf. Tot de collectie van het museum behoren al tal van mooie skûtsjeprijzen. De prijzen van Ulbe Zwaga bijvoorbeeld of die van Siep van Terwisga. Tot de prijzenverzameling van laatstgenoemde schipper behoorde ook al een zilveren skûtsje, dat hij in 1965 mocht houden, omdat hij in Sneek driemaal achtereen de wedstrijden had gewonnen.

Het zilveren skûtsje van Douwe Egberts krijgt een plek in de pas gerenoveerde skûtsjezaal van het Fries Scheepvaart Museum.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend