Kids REAAL Straattennisfeest Sneek

0

Sneek 21 september 2011 – Op zaterdag 1 oktober vanaf half twee is het REAAL Straattennis op de Veemarkt in Sneek. De tenniscontainer met speelmuur, verschillende tennisveldjes, het freestylecourt en de muziek staan daar tot half vijf. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar uit Súdwest-Fryslân kunnen gratis meedoen met het REAAL Straattennis feest. Zo maken de kids op een speelse manier kennis met de tennissport.

Op de Veemarkt staat ook een oldtimer bus, waar ouders en kinderen informatie kunnen krijgen over verschillende tennisverenigingen in de gemeente en de mogelijkheden voor proeflessen. Dit tennisfeest wordt mede mogelijk gemaakt door tennisvereniging De Vliegende Bal, naar aanleiding van de ingebruikname eerder dit jaar van de nieuwe all-weather tennisbanen.

Bij REAAL Straattennis gaat het niet om topprestaties. Het is wel een kennismaking met de tennissport, de kinderen ontdekken op een speelse manier hoe leuk tennis is. Een professioneel straattennisteam heeft rackets en ballen voor alle kinderen die willen straattennissen. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Iedere deelnemer krijgt een cadeautje en er zijn ook nog leuke prijzen te winnen. De basisbeginselen van het tennis leren de kinderen al snel op de uitgezette tennisvelden. Maar er is meer! Het straattennisteam leert de kinderen binnen korte tijd allerlei leuke trucs met de bal en het racket. Uiteraard geven ze ook even een show weg van stoere freestyle tennisbewegingen. Tegen de tenniscontainer kan naar hartenlust een bal geslagen worden.

Straattennis is een mooie manier voor jonge kinderen om kennis te maken met de tennissport. REAAL is als hoofdsponsor van het Nederlandse tennis nauw betrokken bij de KNLTB en de aangesloten tennisverenigingen. Als hoofdsponsor van het tennis draagt REAAL op deze manier een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Hoe meer kinderen in aanraking komen met gezond bewegen in het algemeen en tennis in het bijzonder, hoe beter het is voor de sport. Voor de tennisverenigingen in Súdwest-Fryslân is dit een mooie gelegenheid om jonge leden te werven.

Meer informatie is te vinden op www.iktennisopstraat.nl of www.devliegendebal.nl

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend