IFKS boven Jan

0

SNEEK – Begin dit jaar zat de IFKS organisatie nog in de rode cijfers, maar dankzij de komst van een nieuwe hoofdsponsor zijn de geldzorgen voorbij. Er was een tekort van ruim € 20.000, zodat er zo niet draconische dan toch wel ingrijpende maatregelen genomen moesten worden om links en rechts van de boekhouding weer in balans te krijgen. Zoals bijna een verdubbeling van het jaarlijkse abonnementsgeld van de schippers. Daarnaast kwam er een sponsorcommissie, die het bestuur hielp om sponsorgelden op het kleed te krijgen.

Wie de nieuwe sponsor is wordt nog niet bekend gemaakt, maar het gaat in ieder geval om een sponsor uit de provincie die iets met skûtsjes heeft. Daarnaast is er een IFKS businessclub opgericht en gaan de gemeenten waar een kampioenswedstrijd wordt gezeild 1000 euro per startdag sponsoren en wordt de schepen geen havengeld in rekening gebracht. Alhoewel deze laatste twee punten nog door de gemeenteraden van de respectievelijke colleges moet worden bekrachtigd.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend