Prachtige skûtsjesilerij op Rotary ondernemersdag

0

SNEEK – Onder prachtige weersomstandigheden, zonnetje, Hollandse luchten met stapelwolken en een fantastische wind, kwamen vrijdag 17 juni  elf SKS-skûtsjes en enthousiaste gelegenheidsbemanningen in actie op het Sneekermeer. Op initiatief van de Rotary Sneek-Zuidwesthoek worden elk jaar wedstrijden gezeild met deelnemers van bekende Nederlandse ondernemingen als bemanning aan boord van de skûtsjes. De opbrengst van de dag komt geheel ten goede aan de goede doelen waarvoor de Rotary zich inzet.

Het weer bleek mooier dan iedereen van te voren had verwacht, waardoor alle gasten konden genieten twee spannende wedstrijden. De eerste wedstrijd werd gewonnen door het Drachtster skûtsje met reserveschipper Jeroen Pietersma aan het helmhout. De bemanning kwam van Geveke Pompen. Voor de tweede wedstrijd wisselden de bemanningen van skûtsje. Rabobank Sneek-ZWF wist aan boord van de Súdwesthoek, met reserveschipper Meindert de Groot, de winst te pakken. Het Bolswarder skûtsje werd gediskwalificeerd vanwege een te vroege start.

De routebespreking en de prijsuitreiking werden ook dit jaar weer op door niemand te evenaren manier aan elkaar gepraat door Klaas Jansma. Geveke Pompen werd de dagwinnaar gevolgd door NS OVCP 1 op de 2e en Rabobank Sneek ZWF op de 3e plaats. Ook de andere deelnemers kunnen terugkijken op een geslaagd evenement, waarbij alleen de thuisblijvers de verliezers waren.

Uitslag (wedstrijd 1 + 2 | totaal)

 1. Drachten (0.9 + 3 | 3,9)
 2. Earnewâld (3 +  4 | 7)
 3. Súdwesthoek (7 + 0,9 | 7,9)
 4. Grou (6 + 2 | 8)
 5. Heerenveen (5 + 5 | 10)
 6. Leeuwarden (4 + 7 | 11)
 7. Bolsward (2 + 11 (dsq) | 13)
 8. Langweer (8 + 6  | 14)
 9. Joure (9 + 8 | 17)
 10. Lemmer (10 + 9  | 19)
 11. Huizum (11 + 10 | 21)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend