Waterpoortboys verliest ongelukkig in Balk

0

SNEEK – Zaterdagmiddag werd op voetbalcomplex De Wilgen in Balk de wedstrijd tussen Balk en WPB gespeeld. Voor de winter waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. In Sneek werd het na een mooie pot voetbal 2-2. Gister was het niet anders, in een enerverende pot voetbal was deze keer Balk die er in de laatste 5 minuten met de volle winst vandoor ging, waar eigenlijk opnieuw een gelijkspel de verhoudingen goed had weer gegeven.

WPB speelde slordig en probeerde met lange-halen-snel-thuis-voetbal kansen af te dwingen.  Balk daarentegen speelde gedegen en liet die de bal makkelijker rond gaan hetgeen ook tot enkele kleine kansjes leidde. In de 30e minuut kwam terecht maar wel verrassend het doelpunt. Op rechts ging Karst Geertsma een 1-2 aan, zijn afgemeten voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Johannes Altena terecht die met een geplaatste kopbal de 1-0 op het scorebord bracht.

WPB ging niet bij de pakken neerzitten en zocht meteen vanaf de aftrap de aanval gezocht. Met resultaat want zonder dat een Balk speler de bal had geraakt lag de gelijkmaker drie minuten later achter Balk-keeper Lootsma.

Na de rust een  reprise van de eerste helft. Leuk en bij vlagen heel mooi voetbal, kansen over een weer en de wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot Johannnes Altena een einde maakte aan die illusie voor de Snekers.  Na 2 corners op rij was het raak voor de Balksters en kon Johannes Altena van dichtbij zijn tweede treffer van de middag binnen koppen.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend