LSC komt niet verder dan gelijkspel

0

SNEEK – Na het verlies bij Sint Annaparochie en het gelijkspel thuis tegen DIO Oosterwolde was een eventueel kampioenschap voor LSC ineens wel heel erg ver weg. Met een periodekampioenschap op zak is in elk geval de nacompetitie een feit. Roden was nog in de race voor de derde plaats, de plaats, die zoals het nu lijkt ook recht op nacompetitie geeft.

Het was dan ook niet verwonderlijk, dat Roden zeer fel uit de startblokken kwam en probeerde de wedstrijd meteen naar eigen hand te zetten. Hoewel het er op leek dat LSC de aanvallen moeiteloos kon pareren, kwam als een duiveltje uit een doosje ineens Loek Keizer van Roden vrij te staan voor LSC keeper Casper Lemke. Hij schoot de bal trefzeker in en zo stond Roden al na 8 minuten met 1-0 voor.

Bij het rustsignaal stond er nog steeds 1-0 op het denkbeeldige scorebord, want het elektronische exemplaar had het in Roden af laten weten. In de tweede helft pakte LSC zijn oude spelstijl weer op. Het werd daardoor een boeiende wedstrijd, omdat Roden veelal de diepe bal bleef hanteren en LSC na het veroveren van de bal, opbouwde van achteruit. LSC kreeg overwicht op e wedstrijd en de gelijkimaker leek alleen maar een kwestie van tijd.

En die kwam dan ook. Germ de Jong was helemaal vrij gelaten voor het Rodense doel en een bal, die hij precies op maat aangespeeld kreeg, werd door hem resoluut ingekopt: 1-1. En dxat was ondanks verwoede pogingen van de Snekers om de volle winmst naar zich toe te trekken, ook de eindstand.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend