Elfstedenbrevet voor twee Bolswarders

0

BOLSWARD – Afgelopen vrijdag hebben Klaas van Balen en Marius Bouma uit Bolsward het Elfsteden-brevet ontvangen uit handen van commissaris van de koningin de heer J. Jorritsma. Dit gebeurde in het Atrium van het Natuurmuseum Fryslân te Leeuwarden.

Op initiatief van de Koninklijke Vereniging “De Friesche Elf Steden”, Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht en Stichting Friese 11-steden Wandeltochten wordt aan sporters, die de elfstedentocht onder auspiciën van deze organisaties hebben geschaatst, gefietst en gelopen een brevet uitgereikt. Dit jaar waren dat 39 sporters. Het brevet is een indrukwekkend document, dat voor het eerst werd uitgereikt in 1987. Sedertdien zijn er jaarlijks tientallen sporters verrast met een brevet. De brevetten 2011 zijn uitgereikt op vrijdag 8 april 2011 door de commissaris van de koningin in de provincie Fryslân. Van de 39 sporters hebben 37 daar hun brevet in ontvangst kunnen nemen.

Totaal zijn nu 1327 brevetten uitgereikt. (bron TV Bolsward)

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend