Black Boys op schot tegen St Jacob

0

SNEEK – Na een lange winterstop moesten de “Boys”, voor hun eerste wedstrijd in 2011, aantreden tegen St. Jacob. Met de komst van Mladen en de terugkeer van Nicky de Vries, die zijn been brak aan het einde van het vorig seizoen, is Black Boys in de tweede seizoenshelft sterk verbeterd. Wel moesten de “Boys het vandaag zonder de geschorste Kewin de Jong en Rudi Bleeker doen. Black Boys begon in de eerste helft uitstekend.

Ze hadden het spel volledig in handen, en St. Jacob werd zoek gespeeld. Dit resulteerde in maar liefst 4 doelpunten, 2x Lars Niemarkt, 1x Dennis Niemarkt en 1x Erwin de Vries. Zo konden de “Boys” rustig van hun bakje thee genieten! Dat er waarschijnlijk zo in de rust werd gedacht bleek uit de tweede heft. Black Boys was niets vergeleken met de eerste helft. Er werd slap verdedigd, en van mooi voetbal was zeker niet te spreken. Black Boys kwam hierdoor niet meer aan scoren toe, en liet St. Jacob zelfs 1x tegen scoren.

Vandaag al weer de tweede wedstrijd van 2011, waar Black Boys met veel halve blessures aan de wedstrijd moest beginnen. Dennis Niemarkt moest noodgedwongen, door een verstuikte enkel, plaats nemen op de bank, waar ook Rudi Bleeker door een lichte rug blessure moest toekijken.
Geluk voor de bankzitters had Dennis Niemarkt voor een lekker warm dekentje gezorgd, zodat de spelers bij een eventuele invalbeurt niet met koude spieren klampten!
Alex de Jong, Sander Tuinstra, Raymond Abelsma en ook Erwin de Vries hadden allemaal lichte blessures, maar starten toch aan de wedstrijd.

In de eerste helft was het voor Black Boys vooral zoeken naar het makkelijke spel van vorige week. Black Boys maakte het spel wel, en zette continue goed druk op hun tegenstander. Echt goed gevoetbald werd er niet. Langweer kwam er af en toe redelijk gevaarlijk uit, maar dat had meer met het verdedigingswerk van Black Boys te maken dan met het goede spel van Langweer. Topscorer Erwin de Vries zette Black Boys op voorsprong, maar lang hiervan genieten konden ze niet. Langweer kreeg een strafschop en benutte deze uitstekend. Toch gingen de “Boys” de rust in met een 2-1 voorsprong door een uitstekende doelpunt van Lars Niemarkt.

In de tweede helft werd het spel wat beter, en konden de “Boys”
eenvoudiger combineren. Dit resulteerde al snel in de 3-1. Het was opnieuw Erwin de Vries met een super actie in de zestien, en schoot de bal snoeihard binnen. Kort na dit doelpunt moest Bleeker onder het warme dekentje wegkomen om zijn eerste minuten van 2011 te maken.
Black Boys bleef drukken en Langweer wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Erwin de Vries profiteerde hier opnieuw van en scoorde zijn derde van de middag. De verdediging had zijn handen vol aan de sterk spelende de Vries. Kort hierna was het ook raak voor invaller Rudi Bleeker, die met een mooi boog de bal in de kruising plaatste, 5-1. Lars Niemarkt, tweede topscoorder van Black boys, maakte de 6-1.
Ook andere invaller Wesley de Vries moest onder het warme kleed vandaan komen, en dat was niet voor niets. Hij mocht zijn doelpuntje ook meepikken en tekende voor de 7-1. Bleeker maakte de 8-1 en het slotakkoord was voor topscorer Erwin de Vries, die hiermee zijn en Black Boys middag compleet maakte, 9-1.

Een dik verdiende overwinning waarmee Black Boys de tweede positie behoud. Volgende week staat RES uit Bolsward op het programma. Black Boys zal de mouwen opstropen en proberen zijn reeks voort te zetten.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend