Mikael Lundh coach kernploeg Matchracen

0

MEDEMBLIK – De dames in de Olympische Matchrace-klasse komen vanaf januari 2011 weer in actie. Van 22 t/m 29 januari varen zij de Olympic Classes Regatta in Miami (USA). De succesvolle zeilsters hebben gedurende 7 weken samen getraind onder begeleiding van interim coaches Klaartje Zuiderbaan (coach Paralympische Sonar-klasse) en Mikael Lundh (coach Talentploeg Laser).

Aanvankelijk trainden de dames in Nederland en toen het te koud werd verhuisden de stages naar Palma de Mallorca (Spanje). Deze stages zijn naar grote tevredenheid afgerond. Zaterdag 8 januari vertrekt het Matchrace-team naar de Verenigde Staten.

Doelstellingen Matchrace-project

In de tussentijd is er overeenkomst bereikt over de invulling van het programma onderweg naar de Olympische Spelen van London 2012. De uitgangspunten van het Watersportverbond en de betrokken zeilsters blijven hetzelfde: het Matchrace-project heeft als doel het winnen van een medaille op de Olympische Spelen van 2012. Daarnaast is het een coachgestuurd programma met twee boten waarin de zeilsters centraal staan.

Het Nederlandse Kernploeg Matchrace-team bestaat uit:

  • Annemieke Bes
  • Annemiek Bekkering
  • Brechtje van der Werf
  • Mandy Mulder
  • Merel Witteveen
  • Mijke Lievens
  • Renee Groeneveld

Mikael Lundh wordt Kernploegcoach Matchracen

Internationaal topcoach en professioneel zeiler Mikael Lundh is, na een sollicitatieprocedure, gekozen als coach van de Nederlandse Kernploeg Matchracen. De in Antwerpen (BEL) woonachtige Zweed, die in november als interim instapte, was de meest geschikte kandidaat. Lundh was sinds deze lente verantwoordelijk voor de Laser Talentploeg van het Watersportverbond.

Mikael Lundh: “Ik heb vertrouwen in de kwaliteiten van de zeilsters. Ze werken heel hard, helemaal volgens de intentie en het zijn hele goede zeilsters. Nu moeten zij ook nog veel betere matchracers worden. Met de hulp van matchracer en coach Klaartje Zuiderbaan hebben we de afgelopen 7 weken 5 stages afgewerkt. Nu gaan we in detail het programma invullen. We praten met meerdere specialisten op het gebied van het matchracen die we willen inzetten onderweg naar London 2012. Ik heb zelf heel veel zin in deze uitdaging en de zeilsters maken echt een hele goede kans”

via clubracer.ber – Mikael Lundh wordt coach Nederlandse Kernploeg Matchracen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend