Twee medailles voor Sneker karateka’s in Japan

0

NAGOYA (JAPAN) – Van de tien karateka’s van Sportclub F en F The Inner Way hebben er twee prijzen gewonnen bij de Samurai Cup (voor jongens en heren) en de All Japan Women Open op zondag 7 november in Nagoya, Japan.

Paul Baidenmann werd tweede bij de senioren in de categorie boven 80 kilogram en Jaïra Liew-On behaalde in de divisie meisjes 12 jaar in de All Japan Women Open de derde plaats.

Wat het voor de 28-jarige Sneker Baidenmann (geboren en getogen Bolswarder) helemaal bijzonder maakte was dat het zijn debuut als wedstrijdkarateka was. En dan meteen in het land van de Rijzende Zon een zwaarbevochten tweede plaats scoren: helemaal fantastisch. Dat geldt evenzogoed voor Jaïra Liew-On, die als 12-jarige voor het eerst in Japan de derde prijs weet te behalen.

Vierde plaatsen waren er voor Bolswarder Sven Talman (debutant op internationaal toernooi), behaalde bij de heren in de klasse boven 70 kilogram tot en met 3-e kyu en voor de sterke Sneker junior Robin Sluyter, die voor de tweede maal actief als wedstrijdkarateka tussen de vliegensvlugge Japanners ook uitstekend naar voren kwam.

De Samurai Cup en de All Japan Open for Women werd georganiseerd door Shihan Hasegawa, onder auspicien van de All Japan Kyokushin Union. Deze editie kende weer meer deelnemers dan vorig jaar. Toen gingen er vanuit F en F twee karateka’s naar toe: Peter Smit en Fedde Boskma. Er werd volop gestreden op drie tatamis, met deelnemers uit Japan, Nederland, Thailand, Australie, Brazilië en Zweden.

De zeven F en F-kids die allen debuteerden op Japanse bodem (en dus full contact gingen vechten, zonder hoofd en borstpantser) moesten wennen aan de hardheid en aan de de snelheid van de verschillende gevechten. Desalniettemin hebben ze zich kranig geweerd en toch weer mooie resultaten geboekt.
De jeugdige debutanten Anouk Schouten, Anke Speerstra, Sjoerd Odolphie, Floris Potma en Auke Manderfeld strandden allen helaas in de eerste ronde, maar toonden zeer veel fighting spirit en inzet.

Sensei Peter Smit tenslotte, nam deel in de klasse onder 70 kilogram, van niveau 2e kyu en hoger: hij strandde na twee partijen op de latere kampioen van zijn klasse. Als coaches/begeleiders kwamen Sensei Mark Potma en Shihan Frank Liew-On in actie.

Fotobijschrift: Het volledige F en F-team op de foto, met in hun midden topvechter Niklas Pettas (bijnaam: the blue-eyed samurai, een Deen die al geruime tijd leeft in Japan en vloeiend Japans spreekt).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend