LSC Sneek weer in goeden doen tegen Roden

0

SNEEK – LSC heeft op hyet sportpark aan de Leeuwarderweg in Sneek reuzendoder Roden aan de zegekar gebonden. Het jonge team van de 'Blues' liet tegen het net zo jonge team van Roden zien dat het besrtsen svol potentie nzit. Het won terecht in een attractieve en spannende wedstrijd mert 2-1.

LSC kwam goed uit de startblokken. Het lichte veldoverwicht gaf veel druk aan Roden zijde, zodat de gasten niet echt lekker in hun spel kwamen. Dat leidde al snel tot een LSC doelpunt. In d 13e minuut draaide Theo Ydema kort om zijn tegenstander en gaf een scherpe voorzet met zijn linker been. De bal kwam bij de keeper in de buurt, die de bal niet lekker onder controle kreeg, waarna deze het Rodense doel in rolde: 1-0. LSC kreeg daarop nog enkele kansen, maar die werden niet benut.

In de 23e minuut zag Vincent van Santen van Roden dat keeper Casper Lemke erg ver voor zijn doel stond. Ongehinderd kon hij aanleggen en hij schoot de bal loepzuiver over de LSC keeper , net onder de lat, in het LSC doel. Dit was een tegenvaller, vooral omdat LSC de betere kansen had gehad. Aan de andere kant was Roden ook al een paar keer gevaarlijk doorgebroken en mocht LSC van geluk spreken, dat daar geen doelpunten uit vielen. Na 45 minuten spelen was de stand 1-1 en beloofde de tweede helft – gezien het verloop van de eerste helft – een spannende finishing touch te worden.

Roden wist het veldoverwicht nas de rust en de kansen niet te verzilveren. Langzamerhand kwam LSC weer beter in de wedstrijd. Er werden meer ‘tweede ballen’ veroverd en meer duels gewonnen, zodat er steeds meer op de Rodense helft werd gevoetbald. In de 88e minuut betaalde zich dat uit. Een vrije trap werd door Floris Bok naar invaller Jeroen de Boer, die naast de Rodense muur stond, geschoten. Jeroen speelde de bal terug naar Floris, die hard op goal schoot. De keeper kon er niet bij en de bal trof onhoudbaar doel: 2-1. Roden ging vervolgens met de moed der wanhoop op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele spannende momenten, waarbij de gelijkmaker wel erg dichtbij kwam, werd er verder niet gescoord.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend