Voorbeschouwing ONS Sneek – SDC Putten

0

SNEEK – Zaterdag aanstaande opnieuw een thuiswedstrijd voor ONS Sneek. Op het programma staat het duel tussen de nummer 2 – ONS Sneek – en de nummer 1 – SDC Putten.

Een heuse topper dus op het kunstgras van het Zuidersportpark. Weet ONS Sneek de koploper de eerste nederlaag toe te brengen of is SDC Putten ook in dit duel weer ongenaakbaar en vergroten de Puttenaren de voorsprong in de Hoofdklasse C?

door Jan Flikkema

Clubcorrespondent Wout Ramaker van WHC Wezep stelde reeds hardop de vraag: Zorgt ONS Sneek er voor dat de spanning in de Hoofdklasse C terugkeert? Het is de vraag die niet alleen hem, maar velen met hem bezighoudt. Want tot dusverre is SDC Putten schier onaantastbaar. Met 20 punten uit 8 wedstrijden is SDC Putten de trotse koploper in de Hoofdklasse C en is het tevens de enige ploeg die nog ongeslagen is in deze voetbaljaargang. De cijfers zijn indrukwekkend. Zes overwinningen en twee remises, een doelsaldo van 15 voor en slechts 3 tegen. Dat SDC Putten voornamelijk defensief ontzettend sterk is blijkt wel uit het feit dat de formatie van trainer Jan Boes reeds zeven (!) opeenvolgende wedstrijden – inclusief een bekerwedstrijd tegen Epe – geen tegendoelpunt heeft hoeven incasseren.

Afgelopen zaterdag werd Drachtster Boys tamelijk eenvoudig aan de zegekar gebonden. De formatie van Jan van Raalte wist de rust met een 0-0 stand te bereiken, met name door de opbouw van de thuisploeg te ontregelen door vroeg druk te zetten. In de tweede helft stelde SDC Putten orde op zaken en boekte het een 'reguliere' 3-0 overwinning. Wie stopt deze formatie? Is dat ONS Sneek? Natuurlijk, SDC loopt momenteel over van zelfvertrouwen. Maar dat de wedstrijd van zaterdag ook in Putten de gemoederen bezighoudt blijkt wel uit het verslag op de website van SDC, waar in het verslag van de wedstrijd tegen Drachtster Boys steeds gesproken wordt over ONS Sneek in plaats van de withemden uit Drachten. Ach, Friesland is Friesland zal men in Putten wel denken. Misschien een uitdaging: mocht ONS Sneek zaterdag winnen, dan loopt de scribent van het betreffende verslag de afstand van Sneek naar Drachten? Afstand: 53 kilometer. Wedden dat die vergissing dan nooit meer gemaakt wordt?!

SDC Putten pakte zaterdag als koploper ook automatisch de eerste periodetitel. Dat was geen verrassing. Verrassend was wel dat ONS Sneek de 2e plaats overnam, na het onverwachte verlies van zowel WHC als ACV. Een tweede plaats die op het einde van de rit wel eens heel erg belangrijk kan zijn, want indien SDC Putten kampioen wordt, dan neemt ONS Sneek deze titel over, en dat zorgt in ieder geval voor een plaats in de nacompetitie in de strijd om promotie naar de TOPKlasse.

Maar eerst maar eens kijken naar de wedstrijd van zaterdag. SDC Putten is een hele goede ploeg die vaak met heel goed voetbal de punten keer op keer weet te pakken. Geduld is het credo in Putten. De tegenstanders lopen zich vaak stuk op de sterke defensie en SDC wacht op het moment dat het keihard toe kan slaan. De scout van SDC Putten zal zaterdag ook niet direct onder de indruk van het spel van ONS Sneek zijn geraakt, want het ging allemaal nou niet bepaald soepeltjes tegen ON Groningen. Natuurlijk, de uitslag was prachtig (en de goal van Curtey Gonzales nog mooier, jammer voor die scout dat hij 5 minuten voor afloop van de wedstrijd vertrok) maar ONS Sneek zal zaterdag tegen de koploper beslist beter voor de dag moeten komen wil het een kans maken. Want SDC Putten is favoriet gebiedt de eerlijkheid wel te zeggen.

Is de ploeg van Jan Vlap dan volkomen kansloos? Nee, uiteraard niet! Een wedstrijd wordt beslist door de details. Een sterke organisatie en met een 'over mijn lijk' mentaliteit zouden er voor kunnen zorgen dat de Sneekers SDC Putten de eerste seizoensnederlaag weten toe te brengen. Want hoe sterk SDC Putten ook is, met iedere wedstrijd die niet verloren wordt komt de eerste nederlaag ook steeds dichterbij.

ONS Sneek staat natuurlijk ook niet voor niets op de tweede plaats. De promovendus doet het prima en blijkt een ploeg te zijn waar het maar zeer moeilijk tegen te voetballen is. De vraag zal met name zijn of Jan Vlap wederom zal starten met Patrick Goedhart als gelegenheidsspits of dat Rudy Mann of Oane Hornstra als aanspeelpunt zullen fungeren. En wat te denken van Martijn Roosenburg? De begaafde technicus startte het seizoen als vleugelspits, maar komt als aanvallende middenvelder beter tot zijn recht. En Curtey Gonzales? Hij speelde zaterdag – nog even los van zijn beide treffers – een prima wedstrijd en dat terwijl hij pas op het allerlaatste moment zijn opwachting maakte, toen bleek dat Bieuwe Pruiksma te ziek was om te kunnen spelen.

De mogelijkheden voor de technische staf worden overigens steeds groter, nu Chris de Wagt fit genoeg is om als basisspeler te starten en Jeffrey van der Meer zaterdag ook zijn eerste minuten weer speelde na zijn lange blessure. Nee, geen luxe probleem, wel een luxe. Het wordt onderhand een leuke puzzel voor Jan Vlap en Sandor van der Heide.

Alles is dus aanwezig om zaterdag een echte topper te mogen aanschouwen. SDC Putten is licht favoriet, maar ik denk dat een fel startend ONS Sneek het de koploper nog heel moeilijk kan maken. Vanwege de sterke defensie aan beide zijden, verwacht ik echter een doelpuntloos gelijkspel. Maar wel een hele goede wedstrijd, waarin ONS Sneek en SDC Putten zullen laten zien waarom zij de bovenste ploegen zijn in de Hoofdklasse C. Mijn voorspelling luidt dus: 0-0. Maar hoe het werkelijk zal aflopen? Zaterdagmiddag omstreeks half 5 weten we ongetwijfeld meer. (bron site ONS)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend