Sneek zaterdag tegen Taurus niet kansloos

0

SNEEK – De Volleybaldames van VC Sneek spelen zaterdag in Houten om 20:00 uur tegen de damesploeg van Taurus, die ze in de voorbereidingsfase van de serie in de A-League in augustus al eenmaal hebben ontmoet. De Sneker ploeg was toen nog niet op volle oorlogssterkte zodat de winst voor Taurus, was dat wel het geval geweest, niet zo vanzelfsprekend zou zijn geweest.

Sneek heeft inmiddels laten zien, ondanks het vertrek van coach Derk de Saegher, uit het goede hout te zijn gesneden, te willen vechten voor ieder punt. En misschien beschikken sommige jonge speelsters nog niet over voldoende ervaring in de hoogste klasse van volleyballend Nederland, daar staat tegenover dat ze leergierig zijn en hun gebrek aan ervaring compenseren met enthousiasme en vechtlust. En met name dat laatste werkt aanstekelijk op een heel team en kan leiden tot onverwachte uitslagen.

En Taurus? Dat speelde tegen kampioenskandidaat Heutink Pollux een goede, maar uiteindelijk kansloze wedstrijd. Na de 3-0 in de eerste wedstrijd was vorige week de smalle, maar sterke ploeg van vc Weert de tegenstander. Taurus begon goed, maar de eerste twee sets wisten de dames uit Houten dat niveau niet vast te houden. In de derde en vierde set kwamen de meiden van Taurus wel door en pakte de Houtense ploeg het eerste wedstrijdpunt. In de vijfde set was de koek op.Het bleef bij dat ene wedstrijdpunt.

Samenvattend een wedstrijd tussen twee ploegen die op papier aan elkaar gewaagd lijken. Misschien dat Houten het thuisvoordeel weet te benutten, maar VC Sneek heeft al meerdere malen bewezen weinig eerbied voor grote namen te hebben (denk aan kampioenspretendent Sliedrecht dat een punt verloor tegen Sneek), dus ongetwijfeld gaan we een leuke en spannende wedstrijd tegemoet.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend