Gemeenteraad Harlingen zegt Neen tegen Tallships

0

HARLINGEN – De aanvraag van de Tall Ships organisatie aan Harlingen om in 2014 gasthaven te zijn  voor de Tall Ships Race, wordt niet gehonoreerd. De gemeenteraad van Harlingen heeft dat gisteravond beslist. Aangezien er begrotingstechnisch een bedrag van circa anderhalf miljoen met de organisatie is gemoeid, vindt de raad dat Harlingen daar te klein voor is.

Frisse Wind Harlingen, D'66, SP, GroenLinks en Harlinger Belang stemden tegen het plan. De oppositie zag de komst van de windjammers, schoeners en driemasters wel zitten.Harlingen zelf en de Provincie zouden samen 400.000 euro op moeten hoesten, maar dat laat nog steeds het leeuwendeel van het vereiste budget ongedekt. Daar zou het bedrijfsleven voor benaderd moeten worden. Bijkomend nevenverschijnsel zou zijn dat de Harlinger Havendagen twee keer geen doorgang zouden kunnen vinden omdat een en ander budgettechnisch niet haalbaar zou zijn.

Burgemeester Paul Scheffer is teleurgesteld. Juist hij was de trekker van dit ambitieuze project om Harlingen mee te trekken in de vaart der volkeren en ziet dit als een forse antireclame, een deuk in het imago van de havenstad.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend