Voorbeschouwing ONS Sneek – Drachtster Boys

0

ons_logoSNEEK – Aanstaande zaterdag speelt ONS Sneek haar eerste thuiswedstrijd in deze competitie. En op het programma staat de Friese derby. Op bezoek komt Drachtster Boys, dat vorige week thuis heel knap ON Groningen met 2-0 versloeg. Kan ONS Sneek de drie punten pakken of verrast Drachtster Boys in Sneek?


door Jan Flikkema

We wisten van vorig jaar nog heel goed dat Drachtster Boys een niet te onderschatten ploeg is. Maar de droomstart van de Drachtsters tegen ON Groningen was toch wel enigszins verrassend. Na een gelijkopgaande eerste helft, pakte Drachtster
Boys in de tweede helft het initiatief en daarmee verdiend de punten. vooraf was het toch even afwachten hoe Drachtster Boys er op zou staan, want met het vertrek van Tony Alberda heeft de ploeg van Jan van Raalte kwaliteit ingeleverd. Maar daar staat tegenover dat Jelmer Mullender een welkome versterking is.

In de beker was Drachtster Boys minder succesvol dan vorige week tegen ON Groningen. Winst tegen Bergum, gelijk tegen Gronitas en verlies tegen CVVB zorgden voor de vroegtijdige uitschakeling. Ook dat mocht als verrassend worden beschouwd.

Hoe lastig Drachtster Boys te bespelen is, bleek vorig jaar wel. ONS Sneek won weliswaar nog in de beker, maar in de competitie werd in Drachten verloren en kwam ONS Sneek thuis niet verder dan een puntendeling. Echter, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

De Sneekers zullen van eigen kracht uit moeten gaan. zaterdag tegen PKC bleek dat ONS Sneek een hele knappe ploeg heeft die een wedstrijd lang gas kan geven, en dat in combinatie met goed combinatievoetbal. Dat lukt natuurlijk niet negentig minuten lang, maar de basis staat. Er werd agressief gespeeld zonder dat men over de schreef ging. De kansen waren weliswaar spaarzaam, maar dat lag ook zeker aan de kwaliteit van PKC.

Jan Vlap moest op het laatste moment de ploeg toch nog omgooien omdat Leo de Wagt vanwege een hamstringblessure in de warming up moest afhaken. Zijn plek centraal achterin werd overgenomen door Patrick Goedhart, die een hele goede wedstrijd speelde. Maar iedereen speelde naar behoren. Dat geldt zeker ook voor de jonge Danny Kampstra, die vanwege de blessure van De Wagt in de ploeg kwam. Kaampstra liet bij vlagen zien dat hij een enorm talent is. Uiteraard moet deze jongeling Kampstra is 18 jaar) nog veel leren, maar het pleit voor hem dat hij ook toont dat hij wil leren. Met hem heeft ONS Sneek een ruwe diamant in handen, waar we hopelijk nog heel veel plezier aan gaan beleven.

ONS Sneek – Drachtster Boys zal een wedstrijd worden die op het middenveld beslist gaat worden. En juist daar heeft ONS zich kwalitatief behoorlijk versterkt. Wanneer de linies kort op elkaar spelen en belangrijke schakels als Mark Homme van de3r Veen, Jelmer Mullender en Nico de Jong aan banden kunnen worden gelegd, is de ploeg van Jan Vlap zeker kansrijk. Bovendien mogen we er van uit gaan dat de Sneekers zich in deze eerste thuiswedstrijd op een positieve manier willen presenteren aan het eigen publiek. Maar al te doldriest aanvallen zal er niet bij zijn, want juist in de omschakeling is Drachtster Boys een bijzondere gevaarlijke tegenstander.

Kortom, alles is aanwezig om er een lekkere pot voetbal van te maken. Moet je je dan nog aan een voorspelling wagen? Ach, macht der gewoonte zullen we maar zeggen. ONS Sneek – Drachtster Boys eindigt in een 1-0 zege voor ONS Sneek. Maar hoe het werkelijk zaal aflopen? Zaterdagmiddag omstreeks half vijf weten we ongetwijfeld meer.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend