Waterpoort start veldcompetitie met verlies

0

korfbalSNEEK – De korfballers van De Waterpoort uit Sneek zijn gestart met de veldcompetitie. In de eerste wedstrijd van het seizoen ontmoetten zij Hoogkerk. In een oefenwedstrijd was De Waterpoort duidelijk de mindere partij, maar zaterdag bleven de beide partijen tot ruim in de tweede


helft in evenwicht. Daarna was het in het laatste kwartier Hoogkerk dat een gat sloeg en behield: 16 – 12.

De Waterpoort startte goed aan de wedstrijd. De Sneker korfballers speelden beheerst en hadden zowel aanvallend als verdedigend de controle. Door goals van Friso Terpstra en Titia Nijholt-Falkena kwam de ploeg van Hillebrand Diever op een 0 – 3 voorsprong. Coach Diever: “We hadden een super begin. De ploeg hield zich aan de tactische opdracht en dat pakte heel goed uit.” Daarna trok Hoogkerk de stand gelijk en ging de score om en om. Vlak voor rust kreeg De Waterpoort een strafworp tegen en gingen de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in: 7 – 7.

In het eerste kwartier na rust gingen de ploegen gelijk op. Op een score van 8 – 9 in het voordeel van de Snekers kon de Waterpoort niet doordrukken. “Achteraf was dit het cruciale moment in de wedstrijd,” denkt Diever. “Ons aanvalsvak rondde op dat moment niet af. Dat kostte teveel energie en zo hielpen we Hoogkerk in het zadel.” Hoogkerk kwam na de 9 – 9 te snel op twee punten voorsprong door een snelle afstandsgoal en een verdedigende fout van de Waterpoort. De wedstrijd was beslist en werd uiteindelijk met vier punten verschil afgesloten: 16 – 12.

Coach Diever: “Ik ben heel tevreden over het spel van mijn team. We hebben driekwartier het initiatief gehad in deze wedstrijd, maar moeten meer inhoud krijgen om een hele wedstrijd vol te houden.”

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend