LSC verliest uit tegen Steenwijk

0

logo_lscSNEEK – LSC heeft de vuurdoop van de eerste competitiewedstrijd op één onderdeel na, goed doorstaan: het enige dat ontbrak was een punt, of, als alle echte kansen waren benut, misschien zelfs wel drie punten. Maar het verfrissende spel, de inzet en de combinaties, afgewisseld met goed geplaatste lange ballen, beloven een mooi voetbalseizoen.


De tegenstander, Steenwijk, trok vanaf het begin flink van leer, daar waar LSC de wedstrijd juist wat te rustig begon. Daardoor kwam de achterhoede van LSC al snel onder druk te staan. In de vijfde minuut ging het helemaal mis: Steenwijk speelde razendsnel de LSC verdediging uit elkaar en benutte de gecreëerde ruimte, door te scoren.

LSC liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenvaller en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor rust was het dan zover: Jeroen Broeders gaf de finale tik tegen de bal, die door Gerben de Jong langs de Steenwijker keeper richting tweede paal werd gekopt en het doelpunt werd toegekend.

Na rust leek LSC door te pakken, maar of het nu een conditionele reden had, of dat Steenwijk zich steeds sterker voelde worden, het liep bij een aantal spelers niet helemaal soepel meer. Vijf minuten voor het eindsignaal betaalde zich dat uit en daar waar Germ de Jong en Theo Ydema eerder al hadden moeten scoren, deed Steenwijk dat wel: 2-1. Ondanks verwoede pogingen, werd LSC in die laatste vijf minuten niet echt gevaarlijk meer en kon er na 90 minuten spelen de balans opgemaakt worden: goed gespeeld, prima perspectieven voor de rest van de competitie, maar helaas nog even geen punten.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend