Uitwedstrijd LSC op eigen veld in Sneek

0

cab-lscSNEEK – Tweedeklasser LSC 1 was op papier de sterkste ploeg in de wedstrijd tegen vijfdeklasser CAB 1. En niet alleen op papier, zo bleek. Maar voordat de ploegen de strijd met elkaar aan konden gaan, moest er eerst van veld worden gewisseld. Bij CAB kon, door de enorme regenval, niet worden gespeeld en dus werd er uitgeweken naar het kunstgras van LSC.


Om drie uur was de aftrap en aanvankelijk leken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dat was maar even, want langzamerhand was het duidelijk, dat LSC de wedstrijd steeds meer naar eigen hand zette. CAB vocht op respectvolle, sportieve wijze terug en gaf LSC niets cadeau. Maar uiteindelijk bleek het niveauverschil toch te groot. Het was in de 20e minuut, dat Jeroen Broeders een afstandsschot op doel vuurde en onbereikbaar voor de keeper, de stand op 1-0 bracht… of was het 0-1?

Dat krijg je er van: een uitwedstrijd thuis spelen. De plaats van handeling laten we daarom maar prevaleren: 1-0, dus. Drie minuten later was het al weer raak en pikte verdediger Erwin Slik zijn doelpuntje weer mee: 2-0. Marco da Silva kwam vlak daarna gevaarlijk het strafschopgebied binnen, maar werd gevloerd door de doelman. De penalty werd daarop gemist door Enis Uzun en zoiets voelt natuurlijk zuur. Nog zuurder werd het voor Enis, toen een slimme loop actie en een loepzuivere goal van hem (zie de foto’s) door een scheidsrechterlijke dwaling als buitenspelgoal werd afgekeurd.

Na rust kwam de voorsprong van LSC geen moment in gevaar en in de 55e minuut was het een onverwacht schot van Marco da Silva, die de eindstand op 3-0 bepaalde. LSC bleef de tweede helft de bovenliggende partij en de winst kwam dan ook geen moment in gevaar.
Door deze derde overwinning heeft LSC 1 al zijn poulewedstrijden gewonnen. Maar aanstaande zondag wacht de competitie en dat wordt de echte vuurdoop. We hebben een prachtige selectie, maar hoe de krachtverhoudingen in de tweede klasse echt zijn, zullen we weldra weten. (bron wedsite LSC)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend