ONS weer bij de les in beker tegen SC Joure

0

oane-hornstraSNEEK – Na het verlies tegen Blauw Wit op dinsdagavond werd door de buitenwacht toch wel wat verwonderd gekeken in de richting van trainer Jan Vlap, nadat hij 6 spelers uit het tweede liet opdraven. Nam de oefenmeester geen onnodige risico’s, met de wedstrijd tegen het net uit de


hoofdklasse gedegradeerde Joure nog voor de boeg?

Maar Vlap wist toen al wat wij gisteravond konden aanschouwen. ONS Sneek had geen kind aan de groenwitte formatie van Gerrie Schouwenaar en won overtuigend en makkelijk met 4-1.

Vanaf het beginsignaal pakte ONS Sneek het initiatief tegen een ploeg die een aantal jaren geleden vriend en vijand verraste door opvallende prestaties in het landelijke bekertoernooi. Maar bij sc Joure is de situatie nu danig veranderd. Trainer Gerrie Schouwenaar moet met zeer beperkte financiële middelen proberen een gedegen eerste klasser op poten te zetten. Daardoor gaat er veel meer aandacht uit naar de jeugd en zijn veel gerenommeerde spelers inmiddels vertrokken.

ons-joure-beker1

Het moet dan ook extra pijnlijk zijn voor Joure dat de Sneeker goals juist gemaakt werden door spelers die in het verleden het groenwit nog droegen. Voor rust was het twee keer Martijn Roosenburg (die zich daarmee sportief revancheerde op zijn vorige club) en na rust was het Oane Hornstra (ook twee keer) die jarenlang speelde voor de Jousters.

Zoals gezegd was de overwinning meer dan verdiend. Het positiespel was vrij goed, alleen de echte scherpte voor de goal en in de fase daarvoor (eindpass) ontbrak nog wat. Hoe sterk is ONS Sneek nu eigenlijk? Dat blijft nog een beetje de vraag, want de tegenstander van gisteren was te zwak om de Sneekers tot het uiterste te dwingen. Volgende week start de competitie met het uitduel tegen PKC ’83. En dan zullen we ook op de bovenstaande vraag antwoord krijgen. (bron website ONS)

Zie ook het videoverslag van ONS TV van deze wedstrijd

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend