Goede resultaten F en F karateka’s op Summer Camp

0

fenf-summercampSNEEK – Karateka’s van Sportclub F en F The Inner Way hebben vorige week – van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus – uitstekende resultaten behaald bij het 20-ste Kyokushin Zomerkamp (Dutch Summer Camp). 25 karateka’s uit de regio Zuidwest Friesland gaven acte de presence.


Traditiegetrouw in de laatste week van de vakantie van het voortgezet onderwijs, verzamelen de Kyokushin karateka’s zich voor een week lang afzien, conditie opbouwen en voorbereiden op de internationale Waterpoort Cup die ieder jaar plaats vindt tijdens de Herfstvakantie in de Sneker Sporthal (dit jaar op 23 oktober!).

Maandag 23 augustus trapten ze af om 09.00 uur met een algemene kata en kihon (basistechnieken) training, ook werd het weekschema aan de deelnemers bekend gemaakt. Het werd een week met drie trainingsessies per dag. ‘s Ochtends van 6.00-8.00 uur, van 10.00-12.00 uur en ‘s middags van 16.00-18.00 uur.

In de eerste ochtendtraining lag het accent op het vergroten van het uithoudingsvermogen en het vergroten van de kracht, door onder andere hardloopoefeningen en diverse schopcombinaties en natuurlijk opdrukken. In de tweede ochtendtraining ging de aandacht uit naar kata (loopvorm red.). In de middagtraining lag de focus op kumite (sparren red.).

Iedere dag werd er twintig rondes gespard. Een groot aantal van de deelnemers, meer dan de helft, nam op donderdag en vrijdag deel aan het onderdeel shinza (examen red.) waarbij ze werden getest op technische vaardigheden (kata) en sparring. Het examen – dat werd afgenomen door de examencommissie bestaande uit Sensei Frank Liew-On (4e dan), Sensei Mark Potma (3e dan) en Sensei Peter Smit (3e dan) – liep van 10e kyu (witte band) tot en met nidan (zwarte band, tweede dan).

Het technische gedeelte nam zo’n 2,5 uur in beslag. Het onderdeel sparring, dat op vrijdag plaatsvond, nam in totaal zo’n 7,5 uur in beslag. Aan het einde van het examen – dat tevens het einde van de trainingsweek inluidde – hoorden alle kandidaten dat ze waren geslaagd voor hun karate-examen.

Uitslagen (in volgorde van niveau oplopend):

Aaron Gerlag van de Dojo Gorredijk behaalde zijn witte band (10e kyu).
Willem Stevens uit Tzum (Dojo Franeker)behaalde zijn witte band met zwarte streep (9e kyu). Paul Baidenmann (Dojo Sneek) behaalde zijn blauwe band met zwarte streep (7e kyu). Fedde Boskma, Dojo Bolsward, behaalde zijn gele band (6e kyu). Anke Speerstra, Dojo Sneek, behaalde haar gele band met groene streep (6e kyu).

Golan Ephrati, Dojo Heerenveen, behaalde zijn gele band met tweede groene streep (6e kyu). Sagy Ephrati, ook Heerenveen, behaalde zijn gele band met tweede groene streep (6e kyu). Syds Pasma, Dojo Leeuwarden, behaalde zijn gele band met zwarte streep (5e kyu). Dita Klijnsma, Dojo Heerenveen, behaalde haar gele band met zwarte streep (5e kyu).

Vincent Popma, Dojo Bolsward, behaalde zijn groene band met eerste bruine streep (4e kyu). Auke Manderfeld uit Hitzum (Dojo Sneek) behaalde zijn groene band met tweede bruine streep (4e kyu). Piter Blom, Dojo Sneek, behaalde zijn groene band met zwarte streep (3e kyu). Robin Sluyter (Sneek) behaalde zijn bruine band met zwarte streep (1e kyu). Sinisa Cosic uit Sneek – trainer Dojo Bolsward – behaalde zijn nidan (zwarte band, tweede dan).

Fotobijschrift: Op de voorste twee rijen de geslaagde examenkandidaten.
Erachter de anderen die ook de zware volledige trainingsweek wisten te volbrengen. (Foto Sportclub F en F The Inner Way/Johan Vogelzang)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend