Wietse de Haan nieuwe voorzitter Sneek Wit Zwart

0

Wietse-de-HaanSNEEK – Sneek Wit Zwart is actiever dan ooit te voren in de berichtgeving via hun website. En zo hoort het natuurlijk ook. Internet is een perfect medium. We maken dankbaar gebruik van de rubriek: ‘Even kennismaken’ om de beoogde nieuwe voorzitter van Sneek Wit Zwart voor te stellen: Wietse de Haan, geïnterviewd door Hans Brinkman.

Wietse de Haan (1948), de beoogde nieuwe voorzitter van onze vereniging, woont op


loopafstand van het sportpark. Voor een gesprek spreken we af bij hem thuis aan de Eekmolen 44.

Wietse is geboren en getogen in Sneek. Tot aan zijn trouwen woonde hij met broer Klaas in het ouderlijk huis aan de Salverdastraat in de Noorderhoek. De betrokkenheid bij de voetbalsport werd hem met de paplepel ingegeven, want samen met zijn vader, die chef monteur was bij de PTT, werden toen hij nog erg jong was de wedstrijden van de vv Sneek bezocht.

Na de lagere school rondde Wietse succesvol zijn studie af aan de toenmalige Rijks HBS aan de Almastraat. Toen hij zijn militaire dienstplicht had vervuld kreeg hij een baan in de “energiewereld”. Over enkele maanden sluit Wietse zijn carrière af als adviseur Strategie en Projecten bij Enexis (een vrijgemaakte netwerkpoot van Essent).

“Ik trouwde in 1968 met Hannie en we kregen 2 zonen. In 1999 overleed mijn vrouw aan de gevolgen van borstkanker. Mijn leven veranderde door deze trieste gebeurtenis drastisch”. Toch wist Wietse de draad weer op te pakken en geniet hij van zijn familie en zeker ook van zijn 2 kleinkinderen. Het spelen op gitaar en keyboard is een passie.
Hoewel hij heeft gevolleybald bij vc Sneek is Wietse meer bezig geweest met het organiseren van sportevenementen zoals, samen met Ids Boot, de inter-gemeentelijke sporttoernooien.

Door zijn sociale inslag bekleedde hij veel bestuursfuncties. Hij was onder meer bestuurslid van de Marrelângroep, van de Stichting Cronenburgh/Dassenburgh, voorzitter van het Stedelijk Muziekkorps Sneek, bestuurslid en voorzitter stichting Old Burger Weeshuis. Ook in de politiek was Wietse actief: Lid van het dagelijks bestuur PvdA afd. Sneek (1982-1990) en raadslid voor de PvdA (1990-2002). Dit gaf hem veel voldoening.

Wietse is vereerd om, nadat hij door de leden is benoemd, de functie van voorzitter van de vv Sneek Wit Zwart te mogen bekleden.
Men komt hem dan tegen op het sportpark om contacten te onderhouden met de vrijwilligers en ook zeker om herkenbaar te zijn voor de leden. De jeugd kan op zijn belangstelling rekenen. Over de invulling van deze functie heeft hij goed nagedacht en stelde al een paar prioriteiten; financiële zaken op orde houden, communicatie via de website optimaliseren, contacten met de gemeente intensiveren, overleg met bestuurders van de andere Sneker voetbalverenigingen verbeteren.
Over de fusie vv Sneek en vv WZS is Wietse enthousiast en hij is van mening dat het spelen in de Topklasse de financiële draagkracht van de vereniging te boven zou zijn gegaan.
Sneek Wit Zwart heeft fanatieke supporters. Sommigen zijn wel heel erg kritisch. “Het moet een gerespecteerde vereniging blijven”. “Wees trots op deze club en straal dat uit” is zijn slogan.

In de ledenvergadering, eind dit jaar, zal Wietse worden voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de vv Sneek Wit Zwart.

(bron: website Sneek Wit Zwart – nHans Brinkman)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend