SKS kampioenschap 2019 van 27 juli tot en met 09 augustus

0

Sneek- De strijd om het SKS kampioenschap 2019 zal vanaf zaterdag 27 juli weer losbarsten. Dit jaar geen schipperswisselingen, dus iedereen kan zijn ervaringen van vorig kampioenschap meenemen in de nieuwe strijd. Op zaterdag 06 juli a.s. zeilden de skûtsjes als opwarmer voor het SKS kampioenschap de SKS Foarwedstriid, dit jaar in de Lemster baai.

De traditie van het wedstrijdzeilen met skûtsjes hoort bij Fryslân. Het maakt ons als Friezen trots als we de klassieke Friese platbodems, oorspronkelijk bedoeld om op een snelle manier vracht over de smalle en ondiepe Friese wateren te kunnen vervoeren, in actie zien. Het SKS skûtsjesilen is een evenement dat wij graag met de rest van Nederland willen delen, want het is toch wel dé Friese zomerbeleving! De snelheid en de behendigheid waarmee onze skûtsjes zowel op de nauwe vaarten rond Grou, De Veenhoop en Earnewâld als op het ruime water van de Snitser Mar en het IJsselmeer uit de voeten kunnen, toont het vakmanschap van de huidige schippers en hun bemanningen. Of je nu luistert naar het live-verslag via Omrop Fryslân, de skûtsjes volgt via Track & Trace of live aanwezig bent op een wedstrijdlocatie, je voelt de spanning en beleeft de emotie! Van start tot finish!

Alle schippers van de SKS stammen rechtstreeks uit aloude Friese schippersgeslachten. In deze eeuw van technische vooruitgang blijft authenticiteit bij ons hoog in het vaandel staan en wordt nog altijd met veel respect naar het verleden gekeken. Schippers en bemanningsleden van de veertien SKS skûtsjes zorgen samen met de vele, onmisbare vrijwilligers, en een select gezelschap zeer gewaardeerde sponsors, voor het behoud van dit unieke evenement. De SKS skûtsjes vertegenwoordigen veertien steden, dorpen of streken en strijden enthousiast om de felbegeerde kampioenswimpel en de prachtige wisseltrofee: het Sulveren Skûtsje!

Volgens traditie wordt het SKS kampioenschap in de zomervakantie gehouden. Vandaar dat naast de onderlinge strijd op het water ook het plezier met elkaar belangrijk is. In veertien dagen tijd worden elf wedstrijden op tien verschillende locaties gezeild en organiseren lokale commissies een veelheid aan activiteiten. Onder het motto: zodra de SKS skûtsjes zeilen, is het feest!

SKS Wedstrijdschema 2019 Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Datum Wedstrijdplaats Za. 27-07-2019 Grou Ma. 29-07-2019 De Veenhoop Di. 30-07-2019 Earnewâld Wo. 31-07-2019 Terherne Do. 01-08-2019 Langweer Vr. 02-08-2019 Elahuizen Za. 03-08-2019 Stavoren Ma. 05-08-2019 Woudsend Wo. 07-08-2019 Lemmer Do. 08-08-2019 Lemmer Vr. 09-08-2019 Sneek Zie voor meer informatie: www.skutsjesilen.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend