Foar de neiteam wil juniorenkampioenschap Skûtsjesilen

0

WOUDSEND – Stichting Foar de Neiteam wil komend najaar (oktober of eerder) een Juniorenkampioenschap organiseren. Dit plan presenteerde Jo Bosma, secretaris van Foar de Neiteam vrijdagavond 18 februari op het Winterpalaver in de Driuwpôlle te Woudsend. Dit kampioenschap is een van de initiatieven om de jongere generatie actief bij het wedstrijdzeilen te betrekken.

Ook de Vereniging voor Schippers en Bemanning (VSB) heeft afgelopen winter het idee besproken van een jongerenweekend, dat in samenwerking met Foar de Neiteam zou moeten worden georganiseerd. Beide initiatieven zijn nu samen met SKS en IFKS te combineren.

Skûtsje-naslagwerk

Eveneens deze avond presenteerde Klaas Jansma op het palaver de eerste werkboek editie van het grote skûtsje-naslagwerk Troch de Wyn, waaraan al maanden wordt gewerkt in opdracht van Foar de Neiteam. In Troch de Wyn wordt de Friese vloot van 1877-1977, de schepen, de bouwers en de silersfamilies beschreven met exclusief historisch fotomateriaal van Fen Fryske Groun en diverse familie-archieven. Het definitieve boek (ruim 600 pagina’s), komt deze zomer, voor het kampioenschap uit. (bron: http://www.skutsjehistorie.nl/neiteam.php )

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend