Cursus Politiek in mijn gemeente

Door: Ynte Dragt Politiek
Cursus Politiek in mijn gemeente
Cursus Politiek in mijn gemeente Foto: Gemeente SWF

SUDWEST-FRYSLAN - Hoe kun je invloed hebben in de politiek? Wie bepaalt nu eigenlijk wat er gebeurt in de gemeente? Hoe komt je naam op een kieslijst? Hoe kun je je mening laten horen? Allemaal vragen van deelnemers aan de cursus Politiek in mijn gemeente. 

Afgelopen maandag, op 11 maart, begonnen twintig betrokken inwoners aan deze gratis cursus van vier avonden. Doel van de cursus is om te laten zien hoe de gemeentelijke politiek werkt.

Cursus Politiek in mijn gemeente
Burgemeester Jannewietske de Vries heette de groep welkom. Ze vertelde waarom zij het belangrijk vindt om zich in te zetten voor het algemeen belang. En hoe ze dit van huis uit al heeft meegekregen. Gemeenteraadsleden Corrie Bergstra-Veldhuis (FNP) en Luuk Adema (D66) vertelden over hun drijfveren om actief te worden in de gemeentelijke politiek. Jan Flikkema volgde vorig jaar de cursus en is meteen politiek actief geworden als commissielid voor de PvdA. Hij vertelde kort hoe dat ging.

Deelnemers aan de cursus hebben uiteenlopende achtergronden. Van twintigers tot deelnemers “in de leeftijd van Biden en Trump”. Ondernemers, zorgmedewerkers, gepensioneerden en mensen die actief zijn in een wijkplatform of dorpsbelang. Maar allemaal geïnteresseerd in de politiek en hoe je je kunt inzetten voor de maatschappij.
Meer informatie over de cursus Politiek in mijn gemeente.

Gast van de Raad
Is een cursus van vier avonden te veel? Neem dan eens een kijkje achter de schermen van de gemeenteraad en doe mee met Gast van de Raad.